Ce efect au asupra corpului tău băuturile energizante

Industria băuturilor energice atrage aproximativ 9 miliarde de dolari anual, aşadar este evident că mulţi dintre noi se îndreaptă către aceste băuturi dulci atunci când avem nevoie de o doză de energie. Dar ce anume se află în aceste băuturi?

1294 afișări
Imaginea articolului Ce efect au asupra corpului tău băuturile energizante

Ce efect au asupra corpului tău băuturile energizante

Există câteva ingrediente comune întâlnite în cele mai populare băuturi energizante şi încercăm să aflăm ce sunt şi cum sau, după caz, dacă acestea funcţionează pentru a vă da energie.

Cofeină

Ştim cu toţii ce este cofeina. Acesta este motivul pentru care suntem atât de obsedaţi de cafea, şi este singurul motiv pentru care mulţi dintre noi ne ridicăm din pat. Este, de asemenea, principala sursă de energie în băuturile energizante. O doză de energizant conţine în medie 100-150 mg de cofeină, dar cantitatea depinde în funcţie de brand.

Taurina

Taurina este un aminoacid organic găsit în ţesutul animal pe care oamenii de ştiinţă l-au descoperit în fierea de bou în anii 1820. Corpurile noastre pot produce taurină, şi poate fi obţinut şi din alimente precum carnea sau peştele (de asemenea, se găseşte în mod natural în laptele matern uman). În timp ce taurina este considerată a fi importantă în ceea ce priveşte dezvoltarea corpului, nu există dovezi reale că taurina oferă energie.

Guarana

Guarana este o planta care creşte în Amazon şi produce fructe care conţin cofeină, chiar mai mult pe porţie decât cafeaua. Este conţinutul ridicat de cofeină care face ca aceste fructe tropicale să fie un adaos natural în băuturile energizante. Atunci când vedeţi guarana pe lista de ingrediente din băuturile energizante, puteţi să citiţi acest lucru drept "mai multă cofeină".

Citeşte continuarea pe Gustarte

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici