Ce lucruri ÎNFIORĂTOARE ţi se pot întâmpla dacă priveşti 10 minute în ochi pe cineva. Experimentul pe care nu ar trebui să îl faci niciodată

Un psiholog italian a descoperit ce se întâmplă dacă priveşti 10 minute în ochii altcuiva, scrie Descoperă.

1513 afișări
Imaginea articolului Ce lucruri ÎNFIORĂTOARE ţi se pot întâmpla dacă priveşti 10 minute în ochi pe cineva. Experimentul pe care nu ar trebui să îl faci niciodată

Ce lucruri ÎNFIORĂTOARE ţi se pot întâmpla dacă priveşti 10 minute în ochi pe cineva. Experimentul pe care nu ar trebui să îl faci niciodată

Un grup de 20 de persoane au acceptat să participe la studiul italianului Giovanni Caputo, de la Universitatea din Urbino. Acesta le-a cerut voluntarilor să stea faţă în faţă, la o distanţă de 1 metru una de cealaltă, şi să se privească ochi în ochi pentru 10 minute. În urma acestei experienţe, starea de conştiinţă a tuturor participanţilor la studiu s-a alterat.

Aceştia au trăit experienţe ciudate în afara corpului, au avut halucinaţii cu monştri, cu rudele lor şi cu propriul chip pe care începeau să îl vadă în locul chipului persoanei pe care o priveau în ochi.

„Descrierile participantilor au fost despre deformări ale feţei partenerului; vedeau feţele părinţilor decedaţi sau încă în viaţă; vedeau chipuri arhetipale de femei bătrâne, copii sau portretul unui strămoş; vedeau feţe de animale, cum ar fi pisica sau un leu şi chiar animale fantastice, precum monştri”, a declarat Giovanni Caputo.

În încăpere, lumina era destul de puternică astfel încât participanţii să poată vedea cu uşurinţă trăsăturile feţei şi sufiecient de slabă astfel încât percepţia culorilor să le fie diminuată.

La sfârşitul celor 10 minute de experiment, participanţii la studiu au fost rugaţi să răspundă unor chestionare. Una dintre întrebări se referea la „simptomele disociative”.

Citeşte continuarea pe Descoperă

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici