Ce măsuri au luat autorităţile din Peru, după ce turiştii au folosit Machu Picchu pe post de WC

Camere de supraveghere vor fi instalate în Machu Picchu după ce mai mulţi turişti au folosit vechiul oraş incaş pe post de toaletă publică, au anunţat autorităţile peruane, informează site-ul Jakarta Post.

2281 afișări
Imaginea articolului Ce măsuri au luat autorităţile din Peru, după ce turiştii au folosit Machu Picchu pe post de WC

Ce măsuri au luat autorităţile din Peru, după ce turiştii au folosit Machu Picchu pe post de WC

„Vom consolida securitatea la Machu Picchu prin instalarea unor camere de supraveghere performante”, a declarat, Jose Bastante, directorul sitului arhelogic.

El a adăugat că cele 18 camere de filmat vor fi plasate în trei puncte strategice ale vechiului oraş incaş, cât şi pe căile de acces spre citadelă. Vor fi folosite şi drone tot din motive de securitate.

„Această măsură ne va permite să control mai bine vizitatorii şi să evităm ori acţiune infracţională, precum şi orice alt tip de risc”, a explicat el.

Cinci turişti acuzaţi că au distrus situl au fost deportaţi, săptămâna trecută, în Bolivia şi le-a fost interzisă intrarea în Peru pentru o perioadă de 15 ani.

Un al şaselea turist din Argentina a primit o amendă de 360 de dolari şi trebuie să plătească 1.500 de dolari Ministerului Culturii pentru reparaţii, după ce a recunoscut că a produs stricăciuni la Templul Soarelui, un străvechi sanctuar incaş.

Argentinianul în vârstă de 28 de ani, Nahuel Gomez a primit şi o condamnare de trei an şi patrul de închisoare cu suspendare, însă el poate părăsi ţara după ce plăteşte amenzile.

Gomez a recunoscut că a deplasat o piatră din zidul Templului Soarelui, care a căzut şi a avariat podeaua edificiului.

„Stricăciunea este semnificativă. Integritarea sitului Machu Picchu a fost afectată”, a explicat Jose Bastante.

Cei cinci turişti care au interdicţie să mai intre în Peru sunt suspectaţi că au defecat în templul vechi de 600 de ani.

Complexul din Machu Picchu care include trei zone distincte pentru agricultură, aşezăminte şi ceremonii religioase este cel mai emblematic sit din perioada Imperiului incaş a cărui dominaţie s-a întins pe o zonă mare a din vestul Americii de Sud şi care a durat 100 de ani înaintea cuceririi spaniolilor din secolul al 16-lea.

Machu Picchu care înseamnă „vechiul munte” în limba quechua este în vârful unui munte şi a fost construit în timpul domniei împăratului Pachacutec (1438 - 1471).

Foto Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici