Ce se întâmplă în cea mai lungă zi a anului şi motivul pentru care zilele vor fi tot mai scurte de acum

  • Datorită solstiţiului de vară de astăzi, până în 25 iunie, avem cea mai mare durată a zilelor din an
  • De mâine, zilele se vor scurta treptat pana în decembrie, pentru ca soarele apune mai devreme
  • În ultima săptămână din iunie şi în luna iulie, dar şi în toamnă ţi se vor arăta la observatorul astronomic din capitală: Luna, Marte, Jupiter şi Saturn
2818 afișări
Solstiţiul de vara a avut loc astăzi la 44 de minute după miezul nopţii. La 7-8 ore mai târziu, s-a produs şi eclipsa de soare. Astronomul Elizabeth îţi spune ce înseamnă solstiţiul, ce se va întâmpla zilele viitoare şi ce planete vei putea vedea prin telescop luna următoare.  
 
”Astăzi s-a produs solstiţiul de vară. Ce înseamnă acest lucru? Soarele a ajuns la cea mai mare înălţime pe cer. În perioada aceasta, până în 25 iunie, avem cea mai mare durată a zile.Chiar astăzi, ziua durează 15 ore şi 32 de minute, adică foarte mult. Dar de astăzi până în decembrie, ziua o să înceapă treptat, treptat să scadă. Astăzi s-a produs şi o eclipsă de soare. S-a văzut din România parţială. Ea a fost o eclipsă inelară de soare.  În luna  iulie, deja o să avem si planete pe cer, cum este Jupiter. Dacă veniţi la sfârsitul lunii iulie şi în toamnă, vom avea şi Marte pe cer şi Jupiter, şi Saturn”, a declarat astronomul Elizabeth Petrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici