Ce vedem la CINEMA. Muzică, suspans şi acţiune în premierele cinematografice ale finalului de săptămână

Muzică adusă din ringurile de dans ale anilor '70 şi povestea unui star al scenei lirice concurează pentru atenţia spectatorilor români cu o continuare a unui hit în materie de suspans şi acţiune pe ecranele cinematografelor româneşti la finalul săptămânii.

230 afișări
Imaginea articolului Ce vedem la CINEMA. Muzică, suspans şi acţiune în premierele cinematografice ale finalului de săptămână

Ce vedem la CINEMA. Muzică, suspans şi acţiune în premierele cinematografice ale finalului de săptămână

Cele trei premiere ale acestui sfârşit de săptămână pornesc în direcţii cât se poate de diferite. Una vrea să readucă în atenţie atât succesul unui musical care a relansat piesele ABBA, alta se lasă purtată pe valurile memoriei între dramele şi succesele Mariei Callas, iar cea de-a treia e o coregrafie de acţiune între inteligenţă şi agresivitate.

"Mamma Mia! O luăm de la capăt/ Mamma Mia! Here We Go Again" revine la un deceniu de la pelicula care a adunat mai bine de 600 de milioane de dolari în toată lumea. Regizorul Ol Parker a intrat în proiect luându-l alături pentru a scrie noua poveste pe Richard Curtis care a gândi şi poveştile din "Patru nunţi şi o înmormântare/Four Weddings And A Funeral" (1994) sau "Notting Hill" (1999). Pe insula grecească din film nu au trecut decât cinci ani, însă noua producţie aduce călătorii în timp spre poveştile de la care a pornit totul pentru personajele interpretate de Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, şi Stellan Skarsgård. Întoarcerea din trecut nu are loc fără noi protagonişti, aşa că Andy García şi Cher intră în poveste cu personaje nou-nouţe.

Încotro se duce povestea muzicilor Abba de data aceasta se poate vedea aici https://youtu.be/kl2daUm2ZtM

Documentarul realizat de fotograful specializat în modă şi muzică, Tom Volf, "Maria by Callas" porneşte pe firul vieţii celebrei soprane folosind imagini, înregistrări inedite din concerte şi interviuri. Mai mult decât o biografie, secvenţele sonore recompun peisajul interior al artistei pe care astăzi nu o contestă nimeni, dar în vremea ei a avut parte nu numai de entuziaşti care o idolatrizau ci şi de huiduieli la scenă deschisă.

Cum se leagă povestea din emoţia secvenţelor recuperate se vede aici https://www.youtube.com/watch?v=tdxBhU46TGM

Suspansul şi acţiunea sunt cuvintele de ordine pentru peliculele regizate de Antoine Fuqua. Acum a reluat colaborarea cu Denzel Washington pentru rolul lui Robert McCall, protagonistul din "Equalizer 2". Personajul său misterios, care încearcă să trăiască o viaţă obişnuită ajutând oameni în situaţii violente pe care le abordează frontal, se vede obligat să se confrunte cu propriul său trecut atunci când victima este o prietenă mai veche. Dacă antagoniştii din primul film al seriei erau răi, dar amatori, de data aceasta McCall se întâlneşte cu profesionişti ai violenţei.

Slalomul jucat de Denzel Washington printre ameninţări arată, în linii mari, cam aşa https://youtu.be/WH-5MOE94AM

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici