Ce vedete au făcut donaţii pentru pompierii din Australia care se luptă cu incendiile devastatoare

Cântăreaţa americană Pink şi actriţa britanică Naomi Watts se numără printre vedetele care au donat şi au făcut apel la donaţii în beneficiul pompierilor care se luptă cu incendiile de vegetaţie ce afectează Australia din luna septembrie a anului trecut, potrivit abc.com.

1341 afișări
Imaginea articolului Ce vedete au făcut donaţii pentru pompierii din Australia care se luptă cu incendiile devastatoare

Ce vedete au făcut donaţii pentru pompierii din Australia care se luptă cu incendiile devastatoare

"Sunt total distrusă să văd ce se întâmplă acum în Australia, cu oribilele incendii de vegetaţie. Mă angajez să donez 500.000 de dolari direct serviciilor de pompieri locale, care se luptă din greu pe front. Inima mea este alături de prietenii şi familiile din Australia", a scris Pink într-un mesaj pe platforma de micro-blogging Twitter. Artista americană are 32 de milioane de admiratori pe Twitter.

Acelaşi apel la donaţii l-a făcut şi artista de comedie Celeste Barber, care a reuşit astfel să strângă peste 9 milioane de dolari.

Crucea Roşie Australiană s-a asociat cu reţeaua de televiziune ABC pentru o strângere de fonduri în beneficiul comunităţilor afectate de incendii şi au colectat peste 10 milioane de dolari.

Jucătorul de tenis australian Nick Kyrgios a anunţat, joi, pe pagina sa oficială de Twitter, că va dona victimelor incendiilor din Australia câte 200 de dolari pentru fiecare as servit în vara acestui an.

Staruri locale, precum Nicole Kidman şi soţul acesteia, Keith Urban, Hugh Jackman, Rebel Wilson, Delta Goodrem şi Russell Crowe (neozeelandez, dar care locuieşte în Australia), şi internaţionale, ca Naomi Watts, Jameela Jamil, Chris Brown, Kim Kardashian, dar şi ducesa Catherine de Cambridge şi prinţul William şi-au exprimat sprijinul pentru australienii greu încercaţi.

Sâmbătă, trei incendii de proporţii au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.

În statul vecin New South Wales, un alt incendiu produs în regiunea Wollondilly a oraşului Sydney este considerat în continuare "scăpat de sub control", potrivit departamentului de pompieri din zonă. Incendiile de vegetaţie au afectat aici o suprafaţă de 264.000 de hectare în ultimele luni.

Condiţiile meteorologice s-au înrăutăţit sâmbătă, specialiştii anunţând intensificarea vânturilor şi creşterea temperaturilor. "Astăzi este o zi în care pericolul de incendii este de la sever la extrem în multe regiuni", au anunţat meteorologii.

În Canberra s-au înregistrat temperaturi record pentru ultimii 80 de ani - 44 de grade Celsius sâmbătă după-amiază, potrivit specialiştilor. Iar în suburbia Penrith a fost stabilit un record de temperaturi pentru bazinul Sydney, respectiv 48,9 grade Celsius.

Premierul Scott Morrison a anunţat, sâmbătă, că numărul deceselor la nivel naţional din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, a ajuns la 23. De asemenea, peste 1.500 de case au fost distruse.

În Victoria a fost declarată stare de dezastru, în New South Wales, stare de urgenţă, ambele beneficiind de resurse guvernamentale suplimentare pentru a gestiona problema incendiilor de vegetaţie.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici