Cea mai în vârstă persoană din lume este un japonez. Ce vârstă are niponul

Reprezentanţii Guinness World Records au confirmat, joi, că japonezul Jiroemon Kimura a devenit atât cel mai în vârstă bărbat din lume, cât şi cea mai în vârstă persoană din lume.

507 afișări
Imaginea articolului Cea mai în vârstă persoană din lume este un japonez. Ce vârstă are niponul

Jiroemon Kimura (Imagine: guinnessworldrecord.com)

Jiroemon Kimura a depăşit precedentul record de longevitate deţinut de un bărbat, danezo-americanul Christian Mortensen, care a trăit 115 ani şi 252 de zile şi a decedat în 1998, informează guinnessworldrecords.com.

Totodată, Jiroemon Kimura a devenit şi cea mai în vârstă persoană din lume, pe 17 decembrie, după ce americanca Dina Manfredi a murit la vârsta de 115 ani şi 241 de zile.

Jiroen Kimura, care locuieşte în Kyotango City, în apropiere de Kyoto, s-a născut pe 19 aprilie 1897 şi este doar al treilea bărbat din istorie care a depăşit vârsta de 115 ani. El a trăit în trei secole, iar pe durata vieţii sale a asistat la uriaşe schimbări sociale şi descoperiri tehnologice, inclusiv la avântul vehiculelor motorizate, apariţia televiziunii, a internetului şi succesiunea la putere a şase monarhi britanici, cinci împăraţi ai Japoniei şi 20 preşedinţi americani.

Din 1914, Kimura a lucrat pentru Poşta niponă, până la vârsta de 65 de ani când s-a pensionat. După pensionare, a continuat să lucreze, în agricultură, până la vârsta de 90 de ani.

El are 14 nepoţi, 25 strănepoţi şi 13 stră-strănepoţi.

Invitat de jurnalişti să explice secretul longevităţii sale deosebite, Jiroemon Kimura a spus că Soarele şi alimentaţia lejeră, bazată pe orez, l-au ajutat să trăiască atât de mult. "Mâncaţi uşor pentru a trăi mult. Întotdeauna mi-a plăcut să privesc în sus, spre cer şi să văd Soarele", a spus el.

Japonia este ţara cu cele mai multe persoane în vârstă de peste 100 de ani. Okinawa are cea mai mare concentraţie de persoane centenare, unde raportul acestora este de 50 la 100.000 de oameni.

Însă, persoana care a trăit cel mai mult vreodată a fost franţuzoaica Jeanne Calment - 122 de ani şi 164 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici