Cea mai lungă scrisoare către Moş Crăciun, omologată de Academia Records Academy

Cea mai lungă scrisoare adresată lui Moş Crăciun, măsurând 413, 8 metri lungime, a fost omologată, joi, la Braşov, de Academia Records Academy, uriaşa scrisoare urmând să ajungă sâmbătă, în Laponia, cu serviciile de curierat rapid ale Poştei Române.

427 afișări
Imaginea articolului Cea mai lungă scrisoare către Moş Crăciun, omologată de Academia Records Academy

Cea mai lungă scrisoare către Moş Crăciun, omologată de Academia Records Academy

Cea mai lungă scrisoare adresată lui Moş Crăciun a fost scrisă pe o rolă de hârtie măsurând 413,8 metri lungime şi 37 metri lăţime. Începând din 8 decembrie, scrisoarea a circulat prin 8 şcoli din municipiul Braşov, iar timp de două săptămâni, 2110 elevi cu vârste între 8 şi 14 ani şi-au aşternut pe hârtie cererile către Moş Crăciun.

Dorinţa comună a copiilor a fost ca Moş Crăciun să salveze pădurile şi planeta.

Scrisoarea de 413,8 metri a fost recunoscută joi ca record al lumii, după o măsurătoare atentă realizată de reprezentantul World Records Academy, care, la finalul procedurii, a şi acordat diploma "Worlds Longest Letter to Santa Claus", Societăţii Române de Poştă, iniţiatorul acţiunii.

Potrivit Ramonei Niţă, de la World Records Academy, încercări de realizare a unui record similar au mai existat, însă nu au fost omologate "din motive procedurale".

Recordul de la Braşov este primul de acest gen, care ajunge în Cartea Recordurilor.

"Există câteva încercări neoficiale dar şi o tentativă recentă, din 4 decembrie. Acesta aparţine elevilor din Rumford, SUA, care au realizat o scrisoare de 7,62 metri lăţime şi 30,48 metri lungime, cântărind 23,13 kilograme. La tentativa din America au participat 495 de copii şi adulţi care au inclus mesaje în acea scrisoare, trimisă deja prin poştă în Laponia. Dacă nu ar fi existat acest record de azi (joi n.r) al elevilor din Braşov, cel din Rumford ar fi fost inclus în Cartea Recordurilor în 2009", a explicat Ramona Niţă, reprezentant al World Recors Academy în România.

Sursa citată a precizat că recordul omologat joi la Braşov va apărea în ediţia 2009 a Cărţii Recordurilor, editată de World Records Academy. Între timp însă, "în cel mai scurt timp, recordul va fi publicat pe site-ul nostru şi va fi accesibil oricărei căutări pe Google", a spus reprezentanta WRA în România.

Cea mai lungă scrisoare către Moş Crăciun va fi trimisă în Finlanda, la domiciului oficial al lui Moş Crăciun din Laponia.

Campania de realizare a celei mai lungi scrisori către Moş Crăciun, reprezintă o iniţiativă a Companiei "Poşta Română", prin Direcţia Regională Braşov, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.

Scrisoarea va pleca vineri dimineaţă la ora 10.00 către Bucureşti, urmând ca sâmbătă, la ora 12.00, să ajungă la Rovaniemi, în Finlanda, unde este "domiciliul" oficial al lui Moş Crăciun.

Ea va fi însoţită de un reprezentant al Direcţiei Regionale de Poştă Braşov şi de doi dintre elevii care au participat la scrierea ei, aleşi prin tragere la sorţi.

Potrivit Mihaelei Zugravu, inspector pentru învăţământ primar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţan Braşov, "anul acesta a fost o încercare ce a avut succes, cu toate că nu a fost destul timp pentru un record mai mare".

"Dacă am fi avut mai mult timp la dispoziţie, probabil că scrisoare ar fi fost mai lungă, iar recordul mai greu de bătut. Sunt învăţătoare de mulţi ani şi niciodată nu am văzut aşa o mobilizare. De aceea am convingerea că la anul ne putem bate propriul record dacă vor începe din timp să scriem această scrisoare", a spus inspectorul pentru învăţământ primar de la IŞJ Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici