Cea mai mare insulă din lume se micşorează pe zi ce trece. Procesul de topire nu se poate opri

  • Groenlanda are cel mai mare şi îngrijorător ritm de topire din ultimii 12.000 de ani.
  • Dacă încălzirea globală nu se reduce, gheaţa de pe insulă se va topi în 1.000 de ani.
  • Topirea Groenlandei va creşte nivelul mării planetare cu 7 metri.
2328 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare insulă din lume se micşorează pe zi ce trece. Procesul de topire nu se poate opri

Cea mai mare insulă din lume se micşorează pe zi ce trece. Procesul de topire nu se poate opri

„Pierderea de gheaţă actuală şi viitoare va fi în mare parte ireversibilă. De aceea este timpul să reducem rapid şi substanţial emisiile generate de arderea combustibililor fosili şi să restabilim calota de gheaţă şi climatul nostru”, a spus Niklas Boers, cercetător al Institutul Potsdam pentru Cercetarea Impactului Climatic.
 
Se pare că încălzirea globală a afectat atât de tare insula încât procesul de topire este atât de accelerat şi nu mai poate fi oprit, nici dacă temperaturile revin la normal. Asta au descoperit cercetătorii de la Universitatea Arctic din Norvegia. 
 
Gheaţa Groenlandei se topeşte mai repede decât în ​​orice moment din ultimii 12.000 de ani, iar topirea gheţii de pe întreaga insulă ar dura 1.000 de ani. Dacă asta s-ar întâmpla, nivelul mării globale ar creşte cu 7 metri.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici