Cel mai cunoscut câine din lume, Uggie, din filmul "The Artist", îşi "scrie" memoriile

Cel mai cunoscut câine din lume, Uggie, din filmul "The Artist", multipremiat la ediţia din acest an a premiilor Oscar, îşi "scrie" memoriile, volumul intitulat "Uggie: My Story" urmând să fie lansat în luna octombrie.

256 afișări
Imaginea articolului Cel mai cunoscut câine din lume, Uggie, din filmul "The Artist", îşi "scrie" memoriile

Cel mai cunoscut câine din lume, Uggie, din filmul "The Artist", îşi "scrie" memoriile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Volumul autobiografic al lui Uggie, un terrier din rasa Jack Russell, care a devenit cunoscut la nivel internaţional odată cu succesul filmului "The Artist", va fi lansat de Gallery Books, o divizie a editurii Simon & Schuster, potrivit huffingtonpost.com.

Cartea se va numi "Uggie: My Story" ("Uggie: Povestea mea", n.r.) şi va fi lansată pe piaţa americană în luna octombrie, potrivit unui anunţ făcut vineri de Gallery Books.

Povestea lui Uggie va fi relatată de presupusa "îmblânzitoare" de câini Wendy Holden, autoare a peste 25 de cărţi.

Uggie, un terrier Jack Russell, a fost salvat şi adoptat de un dresor după ce a fost abandonat de primii săi doi stăpâni pentru că era prea sălbatic. Uggie, care are în spate o lungă carieră în cinematografie şi televiziune, are 10 ani şi s-a pensionat după încheierea filmărilor pentru "The Artist".

Prestaţia sa din "The Artist" a fost foarte apreciată şi i-a adus şi premiul "Zgarda de Aur (Golden Collar Awards)", acordat pentru cel mai bun câine dintr-un fim, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în februarie la Los Angeles.

De asemenea, Uggie a câştigat şi o menţiune specială la premiile Lumiere 2012, dar şi premiul Palme Dog la Festivalul de Film de la Cannes din 2011.

În afară de "The Artist", Uggie a fost şi star al filmului "Apă pentru elefanţi/ Water for Elephants", în care patrupedul i-a avut colegi pe Robert Pattinson, Christoph Waltz şi Reese Witherspoon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici