Cel mai mare avion de hârtie din lume. Cum arată şi cât timp a zburat - VIDEO

O echipă de designeri şi aviatori a lucrat la proiectul celui mai mare avion de hârtie din lume pentru două luni. Proiectul lor a fost relativ încununat de succes după ce modelul a zburat doar pentru şase secunde.

1840 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare avion de hârtie din lume. Cum arată şi cât timp a zburat - VIDEO

Cel mai mare avion de hârtie din lume. Cum arată şi cât timp a zburat

Avionul cu o lungime de aproape 14 metri a fost realizat de o echipă din Arizona şi lăsat să zboare de la o altitudine de 1.200 de metri.

Acesta a planat deasupra Arizonei cu o viteză de 160 de kilometri pe oră, informează Daily Mail.

Ca mai toate avioanele de hârtie, a fost creat parţial de un copil. Arturo Valdenegro, în vârstă de 12 ani, a câştigat o competiţie de avioane de hârtie care i-a adus dreptul de a participa la proiect. Numele celui mai mare avion de hârtie a fost Arturo's Desert Eagle, în onoarea câştigătorului.

Muzeul Spaţial din Tucson a fost unul dintre organizatorii proiectului. "Pentru câteva momente strălucitoare, avionul nostru imens, frumos, prostuţ, de 14 metri, de hârtie, a planat", a spus Tim Vimmerstedt, purtătorul de cuvânt al muzeului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici