Celebrul scriitor Luis Sepulveda a fost depisat pozitiv pentru coronavirus, după un festival literar din Portugalia

Scriitorul chilian Luis Sepulveda a rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, după revenirea de la un festival literar din Póvoa de Varzim, Portugalia.

205 afișări
Imaginea articolului Celebrul scriitor Luis Sepulveda a fost depisat pozitiv pentru coronavirus, după un festival literar din Portugalia

Sursa: Profimedia Images

Agenţia italiană Ansa scrie că Luis Sepulveda şi soţia sa Carmen Yanez au fost infectaţi cu noul virus.

Scriitorul chilian, cu domiciliul în Spania, şi soţia sa au avut primele simptome la două zile după întoarcerea de la un festival literar din Póvoa de Varzim, Portugalia.

Infecţia a fost confirmată de autorităţile medicale din Asturias.

Sepulveda (70 de ani) şi soţia sa, poeta Carmen Yáñez (66 de ani) au fost în Portugalia între 18 şi 23 februarie şi primele simptome au apărut pe data de 25, dar momentan nu există informaţii despre locul în care au luat virusul cei doi.

Medicii încearcă să identifice „contactele apropiate” ale scriitorului.

„Direcţia generală pentru sănătate a fost informată despre un caz confirmat de COVID-19 în Principatul Asturias, identificat ulterior drept scriitorul Luis Sepúlveda, care a fost în regiunea nordică a Portugaliei în perioada 18-23 februarie. Diagnosticul de laborator este a fost pozitiv, aşteptând confirmarea laboratorului naţional de referinţă", se arată într-o notă a autorităţilor locale de sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici