Cercetători: În anumite circumstanţe, pisicile domestice consumă cadavre de oameni

Pisicile domestice consumă carne umană în anumite circumstanţe, potrivit unui articol ştiinţific publicat de cercetători de la un centru care studiază modul în care se descompun cadavrele.

2795 afișări
Imaginea articolului Cercetători: În anumite circumstanţe, pisicile domestice consumă cadavre de oameni

Cercetători: În anumite circumstanţe, pisicile domestice consumă cadavre de oameni

Cercetătorii de la Forensic Investigation Research Station, din cadrul Mesa University din Colorado, au pus 40 de cadavre umane într-o zonă pentru a studia modul în care acestea se descompun. Informaţiile obţinute sunt necesare pentru poliţişti care anchetează cazurile de crimă, legişti sau medici.

Două pisici au pătruns, în repetate rânduri, în perimetrul în care se aflau cadavrele şi s-au hrănit din acestea, în ciuda gardului înalt, potrivit publicaţiei Science Alert.

Fiecare pisică şi-a ales câte un corp şi de fiecare dată s-a întors tot la acela pentru a se hrăni. Este vorba despre cadavrul unui bărbat de 70 de ani şi de cel al unei femei de 79 de ani.

Cercetătorii au constatat că pisicile au preferat să se hrănească cu ţesuturile moi ale mâinilor şi din zona pieptului.

Melissa Connor, director al centrului, spune că acest comportament al pisicilor nu surprinde şi nu i-a schimbat modul în care priveşte aceste animale. „Dacă ţi-ar fi foame, tu nu i-ai mânca”, a întrebat ea.

Mai mult, alte animale domestice populare, precum câinii şi hamsterii, consumă de asemenea cadavre umane atunci când le este foame.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici