"Cernobîl" a devenit serialul cel mai popular din lume, devansând "Breaking Bad", "Game of Thrones"

"Cernobîl" a devenit serialul cel mai popular din lume, devansând producţii devenite cult precum "Breaking Bad" şi "Game of Thrones", potrivit platformei online Internet Movie Database (IMDb), informează variety.com.

6801 afișări
Imaginea articolului "Cernobîl" a devenit serialul cel mai popular din lume, devansând "Breaking Bad", "Game of Thrones"

"Cernobîl" a devenit serialul cel mai popular din lume, devansând "Breaking Bad", "Game of Thrones"

Primul sezon al producţiei HBO, care prezintă realist catastrofa nucleară care a avut loc în 1986, s-a încheiat marţi seară, cu cel de-al cincilea episod, însă serialul a câştigat deja un număr uriaş de fani.

Cu o medie de 9,7 din 10 pe IMDb - din notele oferite de 140.000 de utilizatori ai platformei deţinute de Amazon -, "Cernobîl" a depăşit în popularitate serialul cult "Breaking Bad" (9,5), dar şi foarte mediatizatul "Game of Thrones" (9,3), al cărui ultim sezon a decepţionat mulţi fani.

În topul celor mai populare seriale din istorie realizat de platforma IMDb, HBO deţine şapte poziţii din 15. Printre serialele produse de compania americană se numără "The Wire" (9,3) şi "The Sopranos" (9,2), care au fost difuzate în anii 2000, dar şi mai recentele "True Detective" (9) şi "Westworld" (8,8).

Topul celor mai populare seriale este format din "Cernobîl" (9,7), "Breaking Bad" (9,5), "Band of Brothers" (9,5), "Game of Thrones" (9,3), "The Wire" (9,3), "Rick and Morty" (9,3), "The Sopranos" (9,2), "Sherlock" (9,1), "True Detective" (9), "Fargo" (9), "Black Mirror" (8,9), "Stranger Things" (8,9), "Friends" (8,9), "Westworld" (8,8), "Peaky Blinders" (8,8).

Presa apropiată de Kremlin a atacat serialul HBO "Cernobîl" şi a vorbit despre un serial rusesc aflat în pregătire care porneşte de la ipoteza că agenţii CIA au provocat dezastrul, scria, miercuri, Moskow Times.

Faptul că un canal american şi nu unul rusesc spune povestea dezastrului din 1986 în serialul ”Cernobîl/ Chernobyl” nu este văzut cu ochi buni de presa apropiată de Kremlin, spune jurnalistul Ilya Shepelin, într-un editorial publicat de The Moscow Times.

Astfel, Komsomolskaya Pravda (KP), cel mai cunoscut ziar rusesc, sugerează faptul că serialul este folosit de concurenţa centrului de energie atomică de stat din Rusia, Rosatom, pentru a macula imaginea ţării ca o putere nucleară. De asemenea, o publicaţie care are succes printre cititorii în vârstă, Argumenty i Fakty, a descris serialul ca pe o "caricatură şi nu adevărul". Critici a adus şi canalul de ştiri Rossia 24.

Canalul rusesc NTV a anunţat că deja filmează propriul serial bazat pe interpretarea faptelor de la Cernobîl, iar editorialistul de la Moscow Times spune că premisa ar fi aceea că "CIA a trimis un agent la Cernobîl pentru a face un sabotaj".

Pe de altă parte, Reuters anunţă că succesul de care se bucură serialul HBO a resuscitat turismul în zonă, tot mai mulţi vizitatori din întreaga lume fiind dornici să vadă cu ochii lor uzina nucleară de la Cernobîl şi oraşul fantomă care o învecinează.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a avut loc pe 26 aprilie 1986, la ora locală 01.23. El a fost cauzat de o explozie a centralei nucleare din oraşul ucrainean Prîpeat, iar zona apropiată catastrofei a fost contaminată. Un nor de precipitaţii radioactive a ajuns în partea de vest a Uniunii Sovietice, Europa şi în estul Americii de Nord. Ţările care au fost afectate cel mai mult de catastrofă au fost Ucraina, Belarus şi Rusia. Aproximativ 8,4 milioane de locuitori din cele trei state au fost expuşi la radiaţii, iar 336.000 de persoane au fost evacuate. Belarus a fost cel mai afectat stat din punct de vedere meteorologic, deoarece 60% dintre precipitaţiile radioactive au căzut pe teritoriul său. Conducerea fostei Uniunii Sovietice a recunoscut că are nevoie de asistenţă internaţională în 1990, la patru ani de la accident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici