Charlie, un cimpanzeu fumător din Africa de Sud, a murit la venerabila vârstă 52 de ani - VIDEO

Un cimpanzeu fumător, de la o grădină zoologică din Africa de Sud, a decedat la vârsta înaintată de 52 de ani, cel mai probabil de moarte bună, relatează The Independent.

92 afișări
Imaginea articolului Charlie, un cimpanzeu fumător din Africa de Sud, a murit la venerabila vârstă 52 de ani - VIDEO

Un cimpanzeu fumător din Africa de Sud a decedat la 52 de ani, de moarte bună

Charlie, de la grădina zoologică Bloemfontein, a început să fumeze după ce vizitatorii de la grădina zoologică i-au oferit de mai multe ori ţigări.

Autopsia urmează să stabilească dacă acesta a murit, într-adevăr, de moarte bună.

Charlie obişnuia să ducă două degete la gură, mimând fumatul, după care întindea cealaltă mână spre vizitatori, dându-le de înţeles că vrea o ţigară.

În urmă cu câţiva ani, când o serie de clipuri cu cimpanzeul fumător au fost lansate pe internet, oficialii grădinii zoologice au luat măsuri pentru ca acesta să nu mai primească ţigări. Porecla "Charlie, cimpanzeul fumător" i-a rămas, însă.

Speranţa de viaţă pentru companzeii care nu sunt crescuţi în captivitate este de 15 ani, iar numai şapte la sută din cimpanzeii din sălbăticie depăşesc vârsta de 40 de ani, potrivit unui raport publicat de Universitatea Harvard, în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici