- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (26.08.2016, 12:52)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chefi din Italia gătesc în scop caritabil pentru victimele cutremurului/ Amatrice, oraşul distrus de cutremur, se pregătea pentru cel mai aşteptat festival culinar al anului
Chefi din Italia şi bucătari italieni din întreaga lume se folosesc de talentul lor şi de specialităţile din Amatrice pentru a strânge bani pentru victimele cutremurului. Oraşul Amatrice din Italia, distrus de puternicul seism de miercuri, în urma căruia peste 240 de oameni au murit, se pregătea pentru a 50-a ediţie a festivalului anual dedicat spaghetelor all'amatriciana, cel mai aşteptat şi pregătit în detaliu eveniment al anului, relatează Gustarte.ro.
1438 afișări
Chefi din Italia gătesc pentru a strânge bani să ajute victimele cutremurului/ Amatrice, oraşul distrus de cutremur, se pregătea pentru cel mai aşteptat festival culinar al anului(Imagine: Hepta)
Înainte de cutremurul devastator de miercuri, Amatrice era cunoscut pentru spaghetti all'Amatriciana, spaghete cu sos de tomate şi bucăţi de carne de porc, ulei de măsline, vin alb, chili şi brânză pecorino. Mai mult de 600 de restaurante au pus în meniul lor acest fel de spaghete pentru a dona 2 euro la Crucea Roşie pentru fiecare porţie servită, într-o campanie organizată de Paul Bell, un blogger din Roma care îi ajuta să se organizeze. Spaghete all'amatriciana au fost inventate în 1700 şi pentru că au devenit populare, oraşul ţinea în fiecare an un festival în onoarea lor.
Chiar înaintea cutremurului, Amatrice se pregătea de sărbătoare. În acest weekend, urma să aibă loc a 50-a ediţie a festivalului anual dedicat spaghetelor all'amatriciana, care era şi unul dintre motivele pentru care în oraş se aflau mulţi turişti.Oraşul Amatrice, bijuterie medievală a Italiei, era celebru pentru pitorescul mediu rural italian, dar şi pentru unul dintre cele mai apreciate preparate culinare din lume - pastele all'amatriciana.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Macron avertizează că Europa e în pericol și propune dotarea UE cu arme nucleare: „Să nu devenim vasalii SUA”
-
Ciolacu: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone
-
Zeci de mii de ucraineni, aflaţi în afara ţării, nu vor putea obţine paşapoarte noi
-
Ucraina foloseşte pentru prima oară rachete americane cu rază de acţiune mai mare contra Rusiei
Miercuri dimineaţa, primarul din Amatrice a declarat în faţa presei locale: "Oraşul nu mai este". Turnul cu ceas, din secolul 13, blocat la ora 03:36 a.m, exact momentul în care a avut loc cutremurul, şi câteva ziduri pe care se mai zăresc urme ale afişelor festivalului sunt tot ce a mai rămas în picioare.
Pentru localnicii din Amatrice, acest preparat culinar reprezintă una dintre cele mai de preţ moşteniri, pe care nu au ezitat niciodată să o apere. Inclusiv în 2015, când unul dintre cei mai cunoscuţi chefi ai Italiei, Carlo Cracco, a dezvăluit într-o emisiune televizată, la o oră de mare audienţă, secretul pastelor all'amatriciana: usturoiul sotat. La scurt timp, celebrul bucătar a fost ridiculizat de către locuitorii oraşului, pe Facebook, aceştia amintindu-i că pasta all'amatriciana înseamnă doar şase ingrediente şi nimic mai mult: guanciale, pecorino, chili, piper, vin alb şi roşii din San Marzano.
Să înlocuieşti un ingredient cu un altul va schimba nu doar gustul preparatului, ci şi istoria sa. Să foloseşti usturoi sau ceapă în amatriciana înseamnă să ignori o tradiţie de peste 1000 de ani, transmisă şi preţuită din generaţie în generaţie, declara pe atunci unul dintre oficialii oraşului.
Cracco şi-a cerut public scuze pentru gafa pe care a făcut-o.
Spaghetele all'amatriciana sunt nelipsite din meniurile tratoriilor din Roma, însă în Amatrice sunt parte din patrimoniul oraşului, rolul lor în cea mai populară bucătărie din lume, fiind de necontestat.
Istoria lor începe pe păşunile verzi din Amatrice, unde ciobanii se hrăneau cu brânză şi guşă de porc, pe care le combinau cu paste proaspete făcute din făină şi apă. Preparatul original era cunoscut ca amatriciana albă. Abia la sfârşitul anilor 1700, roşiile şi chili au devenit parte din reţetă, după ce au fost aduse de americani în Italia, astfel apărând varianta modernă pe care astăzi o regăsim în restaurantele italiene.
Spaghetele all'amatriciana sunt nelipsite din meniurile tratoriilor din Roma, însă în Amatrice sunt parte din patrimoniul oraşului, rolul lor în cea mai populară bucătărie din lume fiind de necontestat.
Citeşte şi: CUTREMURUL din Italia: Un copil de 11 ani este cel de-al şaselea român din Italia în cazul căruia MAE a confirmat decesul. Mama lui a fost găsită după şapte ore de căutări
Citeşte şi: CUTREMURUL din Italia: Noul bilanţ al victimelor a ajuns la 267 de morţi şi circa 400 de răniţi
Citeşte şi: CUTREMURUL din Italia: Al şaselea român mort, confirmat de MAE. Alţi 5 sunt răniţi, iar 17 sunt daţi dispăruţi
Citeşte şi: CUTREMURUL din Italia: Stare de urgenţă în regiunile cele mai afectate. Speranţa de a mai găsi supravieţuitori scade de la oră la oră - FOTO, VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Franța a descoperit secretul longevității. Peste 31.000 de persoane vor împlini anul acesta peste un secol de viață
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe