Chicane, Sensor, Şuie Paparude şi Crystal Method au deschis Tuborg Green Fest - GALERIE FOTO

Unul dintre cele mai celebre proiecte muzicale electro-dance Chicane, alături de Sensor, Şuie Paparude şi Crystal Method, au deschis Tuborg Green Fest, vineri seară, pentru un public de circa 9.000 de persoane.

126 afișări
Imaginea articolului Chicane, Sensor, Şuie Paparude şi Crystal Method au deschis Tuborg Green Fest - GALERIE FOTO

Chicane, Sensor, Şuie Paparude şi Crystal Method au deschis Tuborg Green Fest (Imagine: Alex Chelba/Emagic)

GALERIE FOTO

Prima zi a festivalului dedicată stilului electro a avut drept cap de afiş proiectul muzical Chicane, care a invitat la dans cele circa 9.000 de persoane prezente în Parcul Izvor din Capitală, care au cântat şi aplaudat pe ritmurile unor hituri precum "Stoned inlove", "Bruised Water" sau "Don`t Give Up", care au transformat formaţia într-un nume de referinţă pentru industria muzicală europeană.

Dincolo de proiectele de studio, Chicane este un concept muzical inedit, ce a reuşit să-şi impresioneze fanii cu show-uri live, incluzând interpretări complexe din partea a diferiţi solişti vocali, chitarişti, toboşari şi chiar flautişti. Având la CV concerte pe scenele unora dintre cele mai prestigioase festivaluri din Europa (Glastonbury, Creamfields sau Roskilde), Chicane a depăşit limitele muzicii electronice, transformând-se într-o adevărată experienţa live itinerantă.

Formaţia Sensor a fost prima care a urcat pe scenă Tuborg Green Fest, urmată de Şuie Paparude, care au interpretat unele dintre cele mai cunoscute melodii ale lor precum "Cea mai bună zi" sau "Pentru inimi". În cadrul reprezentaţiei de vineri seară, Şuie Paparude a anunţat şi lansarea unui nou material discografic şi a unui nou videoclip, la jumătatea lunii octombrie.

Celebră pentru hituri precum "Pentru inimi", "Armada Verbală", "A fost odată", "Cea mai bună zi" şi "Ajutor", formaţia Şuie Paparude s-a format în toamna anului 1993, în Club A, impunându-se pe scena muzicală autohtonă printr-un sound nou, alternativ-new-wave.

După Şuie Paparude, pe scenă Tuborg Green Fest a urcat formaţia The Crystal Method, pionierii americani ai muzicii electronice, care au pregătit un DJ set. Duo-ul american a debutat în anul 1997, cu albumul "Vegas", un clasic al genului şi unul dintre cele mai bine vândute materiale de muzică electronică din lume.

Alături de numeroasele turnee sold-out din întreaga lume, incluzând participari la Hollywood Bowl şi festivalul Coachella, trupa The Crystal Method s-a implicat şi în numeroase alte proiecte, realizând remixuri pentru coloane sonore de filme, DJ seturi pentru show-uri din industria modei, inclusiv pentru Donatella Versace.

Pentru a încuraja participarea cetăţenilor americani la vot, duo-ul electro a realizat, în 2008, un remix al piesei "Now is the Time", care include un fragment dintr-un discurs al lui Barack Obama. În acest an, formaţia The Crystal Method a fost invitată să participe la câteva dintre cele mai mari festivaluri din Europa precum, Sziget (Ungaria), Frequency Festival (Austria), Leeds/Reading Festivals (Marea Britanie).

Crystal Method au deschis Tuborg Green Fest - GALERIE FOTO

Produs de Emagic, Tuborg Green Fest se va desfăşura în perioada 4-6 septembrie, în Parcul Izvor din Bucureşti, accesul publicului fiind gratuit. In urmatoarele zile de festival urmeaza sa mai concerteze, printre alţii, Guano Apes, Zdob şi Zdub şi Stefan Banica Jr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici