China a cenzurat şase scene din „Bohemian Rhapsody”, prea explicite pentru spectatorii săi. Întreaga scenă a filmării videoclipului „I want to break free" a dispărut

Peste două minute de conţinut LGBT au fost şterse din pelicula britanică despre trupa Queen, „Bohemian Rhapsody”, pentru publicul chinez, inclusiv scenele care arată doi bărbaţi sărutându-se, precum şi cuvântul „gay”, relatează CNN.

708 afișări
Imaginea articolului China a cenzurat şase scene din „Bohemian Rhapsody”, prea explicite pentru spectatorii săi. Întreaga scenă a filmării videoclipului „I want to break free" a dispărut

China a cenzurat şase momente LGBT din filmul „Bohemian Rhapsody”

Lungmetrajul, care a început să ruleze în China pe 22 martie, povesteşte despre viaţa şi cariera solistului Freddie Mercury, un simbol al comunităţii LGBT, care a murit în urma contractării SIDA la vârstă de 45 de ani.

În 2016, China a cenzurat „comportamentul sexual anormal”, precum relaţiile gay sau lesbiene în emisiunile tv şi filme, potrivit CNN.

În consecinţă, unii membrii ai comunităţii LGBT au descris apariţia filmului „Bohemian Rhapsody” în China o victorie, în mod special pentru că doar un mic număr de pelicule occidentale sunt lansate în China în fiecare an.

1. Un prim-plan cu pantalonii unui bărbat

La începutul filmului, postul de televiziune BBC care gestionează performanţa Live AID a trupei Queen pe canalul de televiziune, devine furios după ce una dintre camerele de filmat se apropie prea mult de zona pelvisului lui Freddie Mercury.

În versiunea chineză, micul televizor urmărit de unul dintre producătorii BBC, se înţeapă în mod inexplicabil şi trece cu totul peste scena controversată.

2. Un sărut între două personaje masculine

La scurt timp după aceea, iubitul lui Mercury, Paul Prenter, care a fost managerul star-ului din 1977 până în 1986, îl sărută cu forţa pe cântăreţ. Totuşi, scena nu apare în versiunea chineză a filmului.

3. Mercury se confruntă cu sexualitatea sa

La jumatatea filmului, fosta iubită şi vechea prietenă a lui Freddie Mercury îl confruntă pe cântăreţ despre adevărul privind sexualitatea sa. După ce cântăreţul îi spune „cred că sunt bisexual", Mary răspunde „Freddie, eşti homosexual”.

În versiunea chineză, cele două replici sunt eliminate cu totul.

4. Cuvântul "gay" este eliminat

Într-o altă scenă, bateristul Queen Roger Taylor, jucat de Ben Hardy, face un comentariu cu privire la noua tunsoare a lui Mercury. „Şi mai homosexual?" spune el, despre noul aspect.

În varianta chineza, el a arătat doar că noua tunsoare a lui Mercury are un aspect sceptic inainte ca scena să meargă mai departe.

5. Apare o gaură în scenariu

După 60 de minute în versiunea iniţială a filmului, Mercury fiind beat îl pipăie cu forţa pe viitorul său partener Jim, care lucra ca ospătar la petrecerea găzduită de star-ul rock.

Această scenă este ştearsă în versiunea chineză, lăsând o gaură în scenariu, deoarece spectatorii nu au nici cea mai vagă idee de unde a apărut personajul Jim. Un sărut pasional între ambii bărbaţi arătat mai târziu este, de asemenea, eliminate.

6. Întreaga scenă a filmării videoclipului „I want to break free" a dispărut

Probabil cea mai mare schimbare făcută de China se întâmplă spre sfârşitul filmului, când Queen se îmbrăcă în haine feminine pentru a filma legendarul videoclip al piesei „I want to break free".

Lansarea versiunii chinezeşti omite acest lucru şi reduce scena doar la reacţia postului MTV de a interzice videoclipul, lucru pe care spectatorii filmului îl pot găsi destul de confuz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici