Chitaristul Dick Wagner, care a cântat cu Alice Cooper şi Lou Reed, a murit la 71 de ani

Chitaristul rock Dick Wagner, care a lucrat şi înregistrat pentru albumele unor legende rock precum Alice Cooper, Lou Reed şi trupele Kiss şi Aerosmith, a murit la vârsta de 71 de ani, în Arizona (SUA).

58 afișări
Imaginea articolului Chitaristul Dick Wagner, care a cântat cu Alice Cooper şi Lou Reed, a murit la 71 de ani

Chitaristul Dick Wagner, care a cântat cu Alice Cooper şi Lou Reed, a murit la 71 de ani

Muzicianul, numit de fanii săi "maestru rockului", a avut o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, inclusiv două atacuri de cord şi un accident vascular cerebral.

Acesta a murit miercuri într-un spital din Scottsdale, Arizona, din cauza unei insuficienţe respiratorii, la două săptămâni după ce a fost supus unei intervenţii pe cord, a declarat managerul şi partenerul său de afaceri, Susan Michelson.

Wagner şi-a început cariera muzicală în anii '60, cu formaţia Bossmen din Detroit. Apoi, la sfârşitul anilor '60, acesta a format grupul The Frost, împreună cu Donny Hartman, Bobby Rigg şi Gordy Garris. Trupa a lansat trei albume împreună: "Frost Music", "Rock and Roll Music" şi "Through the Eyes of Love".

După ce s-a mutat la New York, chitaristul a înfiinţat o nouă trupă, Ursa Major, care pentru scurt timp l-a avut printre membrii săi pe Billy Joel la claviatură, conjunctură care l-a ajutat pe Wagner să se asocieze cu producătorul muzical Bob Ezrin. Astfel, acesta a început să lucreze cu Lou Reed, atât în studio, cât şi în turnee, inclusiv colaborând pentru albumul "Rock'n' Roll Animal". De asemenea, Ezrin l-a recrutat pe Wagner pentru a cânta pe albumul lui Alice Cooper "School's Out".

Colaborarea dintre Dick Wagner şi Alice Cooper a continuat, având în vedere că cel din urmă a urmat o carieră solo, începând cu "Welcome to my nightmare" şi a durat pentru o serie de albume şi turnee în anii '70. Totodată, Wagner a fost unul dintre cei care au participat la realizarea unor cântece ale lui Cooper, precum "Only Women Bleed", "Departament of Youth", "I Never Cry", "Go To Hell" şi "From the Inside". Wagner a avut colaborări şi pe albumele "Get Your Wings", al formaţiei Aerosmith, şi "Destroyer", al trupei Kiss, şi a scris melodii pentru Meat Loaf şi Air Supply.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici