Chitaristul Paul Barrere, cunoscut din grupul muzical Little Feat, a murit la vârsta de 71 de ani

Chitaristul american Paul Barrere, cunoscut din grupul muzical Little Feat, a murit sâmbătă, la vârsta de 71 de ani, din cauza unor complicaţii generate de cancerul de ficat de care suferea din 2015, potrivit Variety.

91 afișări
Imaginea articolului Chitaristul Paul Barrere, cunoscut din grupul muzical Little Feat, a murit la vârsta de 71 de ani

Chitaristul Paul Barrere, cunoscut din grupul muzical Little Feat, a murit la vârsta de 71 de ani

Muzicianul Paul Barrere a fost diagnosticat în 1994 şi cu hepatită C.

În luna octombrie, acesta a fost nevoit să-şi anuleze participarea la turneul aniversar al grupului muzical Little Feat din cauza problemelor de sănătate.

"Dumnezeule! Tocmai am aflat de moartea unui alt prieten drag, Paul Barrere de la Little Feat. Un sclipitor chitarist, cântăreţ şi compozitor - o piatră de temelie a uneia dintre cele mai bune formaţii din toate timpurile. Mă bucur că s-a eliberat de durere şi că se va odihni în pace. Îl vom păstra în inimile noastre şi îi vom comemora mereu viaţa şi muzica", a scris cântăreaţa Bonnie Raitt pe reţeaua de micro-blogging Twitter.

Formaţia Little Feat a fost fondată în anul 1969, iar Barrere i s-a alăturat în 1972, compunând cântece precum "Skin It Back", "Feats Don’t Fail Me Now", "Down on the Farm" şi "Time Loves A Hero".

"Cu mare tristeţe, Little Feat anunţă decesul fratelui nostru chitarist Paul Barrere, survenit la Spitalul UCLA. Cerem ca gândurile voastre bune să se îndrepte către văduva Pam, spre copiii acestuia, Gabriel, Genevieve şi Gillian, şi către toţi fanii ce au reprezentat familia lui extinsă", au declarat membrii formaţiei Little Feat.

Trupa Little Feat a lansat 16 albume de studio pe parcursul a 41 de ani. Cel mai recent album a fost lansat în anul 2012 şi se intitulează "Rooster Rag". Barrere a lansat trei albume solo, "On My Own Two Feet", în 1983, "Real Lies", în 1984, şi "If the Phone Don’t Ring", în 1986.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici