Chitaristul trupei Def Leppard, diagnosticat din nou cu cancer

Vivian Campbell, chitaristul grupului Def Leppard, a anunţat recent că medicii l-au diagnosticat din nou cu cancer şi va fi nevoit din acest motiv să se retragă din trupă pentru o anumită perioadă, informează contactmusic.com.

379 afișări
Imaginea articolului Chitaristul trupei Def Leppard, diagnosticat din nou cu cancer

Chitaristul trupei Def Leppard, Vivian Campbell (Imagine: Georgiana Iacob/Mediafax Foto)

Rockerul, în vârstă de 52 de ani, a fost diagnosticat prima dată cu limfom Hodgkin - un tip de cancer care se dezvoltă la nivelul sistemului limfatic - în anul 2013. După ce a efectuat mai multe şedinţe de chimioterapie, boala a revenit, iar Vivian Campbell va fi nevoit să renunţe pentru o vreme la concerte şi turnee.

"Sunt întristat, cancerul meu a revenit. Totuşi, sunt mult mai supărat, dincolo de punctul de a putea fi consolat, din cauza faptului că revenirea bolii mă împiedică să îmi fac meseria pentru o vreme. Încă lucrez la realizarea unui program de tratament cu medicii mei. Sper să vă revăd pe toţi cât de curând", a scris Vivian Campbell într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

În iulie 2014, rockerul nord-irlandez anunţa că urma să efectueze un transplant de celule suşă. În noiembrie 2014, celebrul chitarist spunea că boala sa intrase în remisiune.

Rockerii din trupa Def Leppard vor susţine 50 de concerte în cadrul unui turneu în Statele Unite şi Canada, care va debuta marţi seară, cu un show în oraşul Tampa din statul american Florida. Locul lui Vivian Campbell în trupa Def Leppard va fi ocupat pentru acest turneu nord-american de Stevie Brown, chitaristul grupului Trixter.

Limfomul Hodgkin este un tip de cancer limfatic generat de celulele albe din sânge, denumite limfocite. Boala a fost denumită după Thomas Hodgkin, un cercetător care a descris anomaliile descoperite în sistemul limfatic, în anul 1832. Limfomul Hodgkin este caracterizat printr-o răspândire ordonată a bolii de la un ganglion limfatic la altul şi prin dezvoltarea unor simptome sistemice pe măsură ce boala avansează. Maladia poate fi tratată prin radioterapie, chimioterapie şi transplant de celule suşă hematopoietice, alegerea tratamentului făcându-se în funcţie de vârsta şi sexul pacientului, stadiul bolii, constituţia fizică a pacientului şi subtipul histologic al bolii.

Def Leppard este o trupă rock britanică, formată la Sheffield, în 1977. În mare parte datorită albumelor "Pyromania" şi "Hysteria", Def Leppard a devenit una dintre cele mai bine vândute formaţii rock din anii '80. Albumul "Adrenalize", lansat în 1992, s-a vândut peste şapte milioane de copii pe plan mondial, numărând mai multe piese care au devenit hituri internaţionale: "Tonight," "Have You Ever Needed Someone So Bad", "Make Love Like a Man", "Let's Get Rocked" şi "Stand Up (Kick Love Into Motion)".

Muzica trupei este un amestec de hard rock şi elemente heavy metal, fiind deseori asociată cu mişcarea glam metal a anilor '80, în mare parte datorită succesului său comercial. Cu toate acestea, cei de la Def Leppard şi-au exprimat dezacordul faţă de eticheta de "pop metal".

Trupa Def Leppard a susţinut un concert şi la Bucureşti, în iulie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici