Christoph Waltz, după incidentul de la Cannes: M-am temut pentru viaţa mea

Actorul austriac Christoph Waltz a declarat că s-a temut pentru viaţa sa la Festivalul de Film de la Cannes, vineri, când un bărbat a tras două focuri de armă în aer, incidentul producându-se în timp ce Waltz împreună cu actorul francez Daniel Auteuil acordau un interviu live.

300 afișări
Imaginea articolului Christoph Waltz, după incidentul de la Cannes: M-am temut pentru viaţa mea

Christoph Waltz, după incidentul de la Cannes: M-am temut pentru viaţa mea

Christoph Waltz a declarat, pentru Daily Mail, că "pentru câteva momente disperate" s-a temut pentru viaţa sa.

"Participam la un panel în studioul Canal+, aflat pe plajă, când a apărut un bărbat cu o armă. Cred că era un pistol şi el a tras cu acesta, dar spre norocul meu erau gloanţe oarbe", a spus Christoph Waltz.

"Apoi el a strigat că are o grenadă, dar din nou spre norocul meu nu era vorba despre nicio grenadă", a spus Waltz, precizând că bărbatul a fost arestat. "Nu ştiu cine a fost acest bărbat, nici de unde a venit şi nici care era problema lui", a mai spus actorul austriac.

Un bărbat a fost arestat, vineri, la Festivalul de Film de la Cannes, după ce a tras două focuri de armă în aer, incidentul producându-se chiar în timp ce actorii Christoph Waltz şi Daniel Auteuil acordau un interviu live, informează Reuters.

Christoph Waltz şi Daniel Auteuil acordau un interviu televiziunii franceze Canal+, difuzat în direct de pe malul mării, când un bărbat a tras două focuri de armă în aer. După ce au auzit împuşcăturile, cei doi actori şi persoanele care asistau la emisiunea în direct a Canal+ au început să fugă pentru a se pune la adăpost.

Agenţii de pază şi protecţie au intervenit rapid şi l-au pus la pământ pe acest bărbat. Poliţia sosită la faţa locului le-a spus tuturor oamenilor prezenţi în acel loc să fugă, întrucât bărbatul ţinea în mână o grenadă.

Poliţia l-a arestat pe acest bărbat şi a descoperit că purta asupra sa un cuţit şi o grenadă, care nu era însă una reală.

"Pare a fi un tip nebun", a declarat o sursă din poliţie pentru Reuters.

După ce bărbatul a fost dus la poliţie, producătorii show-ului de la Canal+ au spus că programul va continua: "The show must go on" (Show-ul trebuie să continue, n.r.).

Actorul austriac Christoph Waltz şi actorul şi regizorul francez Daniel Auteuil fac parte din juriul competiţiei oficiale a ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes. Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de la Cannes a început pe 15 mai şi se va încheia pe 26 mai.

Alături de Christoph Waltz şi Daniel Auteuil, din juriul competiţiei oficiale a festivalului fac parte şi cineastul român Cristian Mungiu, regizorul taiwanez Ang Lee, actriţa australiană Nicole Kidman, actriţa indiană Vidya Balan, regizoarea britanică Lynne Ramsay şi regizoarea japoneză Naomi Kawase. Preşedintele juriului competiţiei oficiale este regizorul Steven Spielberg.

Christoph Waltz, în vârstă de 56 de ani, a fost aproape necunoscut publicului larg până în 2009, când a devenit celebru cu rolul unui ofiţer nazist din filmul "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds", de Quentin Tarantino, care i-a adus premiul pentru interpretare masculină la Cannes şi Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar. Tot graţie lui Quentin Tarantino, Christoph Waltz a primit în 2012 cel de-al doilea Oscar din carieră, pentru rolul din pelicula "Django dezlănţuit/ Django Unchained".

Daniel Auteuil, actor şi regizor francez, a primit premiul de interpretare masculină la Festivalul de la Cannes 1996, pentru "Le Huitième Jour", câştigat ex-aequo cu Pascal Duquenne. Recompensat cu două premii César pentru cel mai bun actor, graţie rolurilor din "Jean de Florette" (1987) şi "La fille sur le pont" (2000), Daniel Auteuil, în vârstă de 63 de ani, a primit în 2005 premiul pentru cel mai bun actor decernat de Academia de Film Europeană, pentru rolul din drama "Caché", regizată de Michael Hanecke.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici