Cinci noi femei îl acuză pe Dustin Hoffman de hărţuire sexuală. Reacţia actorului

Cinci noi femei îl acuză de hărţuire sexuală pe Dustin Hoffman, numărul celor care au afirmat în ultimele luni despre veteranul actor american că a avut un comportament sexual nepotrivit ridicându-se astfel la opt, însă starul califică afirmaţiile drept "false", transmite AFP.

2378 afișări
Imaginea articolului Cinci noi femei îl acuză pe Dustin Hoffman de hărţuire sexuală. Reacţia actorului

Cinci noi femei îl acuză pe Dustin Hoffman de hărţuire sexuală; actorul neagă acuzaţiile

Dintre cele cinci noi femei, una spune că a fost hărţuită sexual în urmă cu peste trei decenii, pe când avea 16 ani şi era prietena fiicei actorului, potrivit publicaţiei americane Variety. Mai precis, spune aceasta, actorul a stat gol în faţa ei şi i-a cerut să îi maseze picioarele. Femeia spune că a făcut ce i-a cerut actorul, pentru că nu ştia că poate să refuze.

Celelalte două femei, dintre care una a dorit să rămână anonimă, spun că Hoffman le-a abuzat sexual pe platourile de filmare ale producţiei "Ishtar" (1987).

Variety a publicat declaraţiile acestor trei femei care afirmă despre actorul în vârstă de 80 de ani că le-a hărţuit sexual, însă avocatul starului a declarat pentru publicaţia americană că este vorba de "afirmaţii false defăimătoare".

O a patra femeie a declarat pentru publicaţia The Hollywood Reporter că l-a întâlnit pe Hoffman pe când ea avea 15 ani, în 1973, şi lucra într-un magazin de haine. Femeia spune că Hoffman a stat gol în faţa ei şi s-a masturbat.

Tot The Hollywood Reporter a publicat mărturia unei a cincea femei, care spune că l-a cunoscut pe Hoffman în 1975, pe când avea 21 de ani şi lucra ca ghid turistic la Washington. Aceasta spune că actorul a obligat-o să facă sex oral.

La începutul lunii noiembrie, Dustin Hoffman a fost acuzat de o femeie că a hărţuit-o sexual în 1985, pe când ea avea 17 ani şi lucra ca asistent de producţie pe platourile de filmare pentru "Moartea unui comis-voiajor/ Death of a Salesman". Ulterior, starul a declarat pentru The Hollywood Reporter că respectă femeile şi şi-a cerut scuze acesteia pentru faptul că anumite gesturi ale sale i-ar fi produs un disconfort.

Tot în noiembrie, alte două femei, una producător pentru National Geographic şi cealaltă actriţă, l-au acuzat pe actor de hărţuire sexuală.

The New York Times a publicat, la începutul lunii octombrie, o anchetă despre comportamentul de "prădător sexual" al producătorului de cinema Harvey Weinstein. Peste o sută de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală şi viol. Trei anchete sunt în curs, deschise de autorităţile din Londra, New York şi Los Angeles.

De asemenea, în ultimele luni, numeroase vedete americane au fost suspendate sau concediate în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală ori comportament nepotrivit. Jurnalistului Charlie Rose, în vârstă de 75 de ani, i-au fost anulate brusc contractele cu CBS, PSE şi Bloomberg. Matt Lauer, starul "NBC News", în vârstă de 59 de ani, vedetă a matinalului de 20 de ani, a fost concediat recent, chiar înainte să intre în emisiune, pentru "violarea flagrantă a principiilor companiei". La Fox News, Bill O'Reilly, în vârstă de 68 de ani, a fost concediat, în aprilie, pentru fapte similare. Iar conducerea The New York Times l-a suspendat pe unul dintre reporterii săi politici, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală.

Printre vedetele acuzate de abuz sexual se numără şi actorul Kevin Spacey şi regizorul Bryan Singer.

Dustin Hoffman şi-a câştigat celebritatea cu rolul studentului timid îndrăgostit de o femeie în vârstă din filmul "Absolventul", care i-a adus prima nominalizare la Oscar, în 1967. Au urmat apoi roluri memorabile, printre care s-au numărat cel al travestitului din "Tootsie" (1982), al tatălui nevrotic din "Kramer contra Kramer" (1980) şi al bărbatului bolnav de autism din "Rain Man" (1988).

Actorul american, al doilea copil al unui cuplu de evrei cu rădăcini româneşti şi ucrainene, s-a născut în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, în 1937. Dustin Hoffman a fost recompensat cu două premii Oscar, cinci Globuri de Aur, trei premii BAFTA şi un premiu Emmy.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici