Cine este responsabil că Prodigy a ajuns la alt festival. Organizatorii Rock the City dau vina unii pe alţii

Organizatorii Rock the City, D&D East Entertainment şi European East Entertainment, declară fiecare că a fost responsabilitatea celuilalt să anunţe trupele participante la festival de schimbarea locaţiei evenimentului, în contextul în care Prodigy a ajuns la B'estfest, în afara Bucureştiului.

1191 afișări
Imaginea articolului Cine este responsabil că Prodigy a ajuns la alt festival. Organizatorii Rock the City dau vina unii pe alţii

Cine este responsabil că Prodigy a ajuns la alt festival. Organizatorii Rock the City dau vina unii pe alţii (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii D&D East Entertainment au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că nu ei aveau responsabilitatea de a anunţa trupele de la Rock the City (1 - 3 iulie) de schimbarea locaţiei, de la complexul Romexpo în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Ei au precizat, în schimb, că managementul locaţiei este cel care trebuie să anunţe o trupă unde are loc concertul, fiind vorba despre o comunicare între tehnicienii formaţiei şi cei de la locul de desfăşurare al evenimentului.

"Noi am fost anunţaţi de partenerii noştri din Germania de schimbarea locaţiei. Locaţia comunică direct cu trupa. Nu era treaba D&D", a spus reprezentanta acestei firme. Ea a mai spus că D&D East Entertainment se ocupă de "promoţii locale", în timp ce organizatorul principal al Rock the City este European East Entertainment (EEE).

Întrebată care ar fi "managementul locaţiei" în cazul Pieţei Constituţiei din Capitală, reprezentanta D&D a indicat, de asemenea, firma European East Entertainment.

Contactat de MEDIAFAX, directorul EEE, Adrian Georgescu, a declarat că cele două firme sunt partenere în organizarea festivalului, EEE ocupându-se de partea de producţie, de locaţie, iar D&D, de comunicare şi promovare. Întrebat care dintre firme era responsabilă de comunicarea cu trupele, Georgescu a răspuns că D&D trebuia să facă acest lucru.

Georgescu a mai spus că a fost dat un comunicat de presă privind schimbarea locului de desfăşurare al evenimentului în urmă cu câteva zile, aşadar este un lucru "de notorietate publică". Un comunicat de presă în acest sens a fost într-adevăr transmis presei româneşti, de D&D East Entertainment, pe 22 iunie.

Festivalul Rock the City a fost anunţat iniţial în martie, în Piaţa Constituţiei, apoi mutat la Romexpo, potrivit unui anunţ făcut în aprilie, iar pe 22 iunie, cu opt zile înainte de debutul evenimentului, organizatorii l-au mutat înapoi în Piaţa Constituţiei, potrivit comunicatului de presă menţionat mai sus.

Rock the City se desfăşoară simultan cu B'estfest, festival organizat de Emagic, de vineri până duminică, cel de-al doilea având loc în afara Bucureştiului, pe malul lacului Pasărea din comuna Tunari.

Potrivit unor surse din cadrul echipei tehnice B'estfest, membrii trupei Prodigy, programaţi să cânte vineri seară la Rock the City, au ajuns joi seară la Romexpo, neştiind de schimbarea spaţiului de desfăşurare al festivalului. Cei de la Romexpo i-au anunţat că festivalul s-a mutat la Tunari, ei crezând că membrii Prodigy trebuie să cânte la B'estfest, ale cărui prime trei ediţii s-au desfăşurat la Romexpo.

Astfel, membrii Prodigy, cu toată echipa de producţie, au ajuns cu un camion la Tunari, unde s-au întâlnit cu cei de la Skunk Anansie, fiecare trupă fiind foarte surprinsă de prezenţa celeilalte la acelaşi festival. Trupa Prodigy a rămas la locul de desfăşurare al B'estfest până vineri la şase dimineaţa, petrecând cu echipa Skunk Anansie, au mai declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Festivalul Rock the City nu are un site pe care publicul să poată consulta line up-ul complet, programul, regulile de acces etc., toate acestea fiind comunicate însă presei.

La ora difuzării acestei ştiri, pe site-ul distribuitorului de bilete, eventim.ro, line up-ul este anunţat astfel:

  • vineri, 1 iulie - Prodigy, Therapy +More to be announced,

  • sâmbătă, 2 iulie, Mike and the Mechanics + More to be announced,

  • duminică, 3 iulie - Judas Priest, Whitesnake, Hatebreed + More to be announced.

Se mai menţionează că accesul este permis de la ora 16.00, în prima zi, şi de la ora 15.00, în următoarele două zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici