Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei.

3117 afișări
Imaginea articolului Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Cine este şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe, scrie Politico. Norvegianul conduce cel mai mare fond de investiţii guvernamental şi aproximativ 885 mld. dolari din petrol sunt puşi deoparte pentru generaţiile viitoare. Fondul pe care îl conduce norvegianul este cel mai mare deţinător de acţiuni publice, acesta deţinând în medie 1,3% din fecare companie listată la bursă din lume.

În 2017, acesta declara, pentru Bloomberg, că apogeul comerţului global cel mai probabil a trecut, în contextul în care Donald Trump voia să  penalizeze China pentru „inundaţia” de produse ieftine, care ar face produsele americane mai puţin competitive.

Slyngstad are o diplomă în Drept obţinută la Universitatea din Oslo, având de asemenea un master în Economie la Universitatea Santa Barbara din California, precum şi un master în ştiinţe politice obţinut la Universitatea din Paris.

A fost inclus pe lista Forbes a celor mai influenţi oameni din lume în 2013 şi 2014, clasându-se pe locul 70, respectiv 72.

Yngve Slyngstad a fost numit şeful executiv al Fondului Suveran de Investiţii al Băncii Centrale a Norvegiei pe 1 ianuarie 2008. Acesta s-a alăturat organizaţiei în 1998. A ocupat poziţia de director de investiţii între 1998 şi 2007.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici