Cine sunt adevăratele prinţese Disney

Filmele Disney au fascinat dintotdeauna publicul. Un loc special în inima multor copii îl au prinţesele Disney. Mulan, Cenuşăreasa, Aurora sau Ariel toate se bucură de o faimă internaţională. Puţină lume ştie însă cum arată actriţele care le-au dat glas prinţeselor Disney.

5139 afișări
Imaginea articolului Cine sunt adevăratele prinţese Disney

Cum arată actriţele care le-au dat glas prinţeselor Disney

Dacă feţele prinţeselor Disney sunt cunoscute de copii din întreaga lume, actriţele care le-au împrumutat vocea nu au fost atât de norocoase. Chiar dacă puţină lume mai ştie azi cine este Mary Costa sau Adriana Caselotti, acest lucru nu le-a împiedicat să aibă un impact important în lumea artei. 
 
Kristen Bell, a fost vocea îndrăgitei prinţese Ana, din filmul Disney „Regatul de gheaţă“. Actriţa a declarat: „Mereu mi-am dorit să fac parte dintr-un film Disney. Am crescut urmărind musicaluri vechi de la Disney. Eram obsedată în special de „Mica Sirenă“ şi Aladdin. Ca toată lumea, când eram mică visul meu era să fiu o prinţesă Disney“. Kristen Bell este cunoscută pentru rolul său din serialul Veronica Mars, sau din filmul Uitând-o pe Sarah Marshall.
 
 
Idina Menzel a adus-o la viaţă pe Elsa, sora Anei din acelaşi film Disney, „Regatul de gheaţă“. Menzel a mai jucat în filmul „Magie în Manhattan“ şi în serialul de televiziune „Glee“.
 
 
Vocea prinţesei scoţiene Merida, a fost dată de actriţa Kelly Macdonald, cunoscută din filmul „Trainspotting“ şi din serialul de televiziune „Imperiul din Atlantic City“.
 
 
Actriţa Mandy Moor pe care aţi văzută în  „O iubire de neuitat“ („A walk to rember“) a fost vocea lui Rapunzel în filmul: „O poveste încâlcită“. Despre această experienţă actriţa a declarat: „Să fii o prinţesă Disney într-un film Disney, totul a fost un vis devenit realitate“.
 
 
Prinţesa Tiana din „Prinţesa şi broscoiul“ a fost interpretată de Anlka Noni Rose. „De când am fost un copil mi-am dorit să lucrez pentru Disney, nici nu trebuia să fiu o prinţesă, aş fi fost şi un purece sau o muscă“. Actriţa are deja un premiu Tony. 
 
 
Ming-Na Wen a fost vocea prinţesei Mulan, din celebrul film Disney „Mulan“. 
 
 
Irene Bedard a fost vocea prinţesei ameri-indiene Pocahontas. Bedard nu i-a împrumutat doar vocea, ci şi câteva trăsturi faciale. Animatorii filmului au folosit-o pe actriţă ca inspiraţie pentru personaj.
 
 
Vocea prinţesei Jasmine a fost Linda Larkin. „Aladdin a fost prima mea slujbă importantă şi a deschis multe uşi. Cred că faptul că am fost vocea prinţesei Jasmine mi-a dat un avantaj extraordinar şi m-a ajutat să obţin nişte slujbe, deşi uneori află că am fost vocea prinţesei mai târziu, ceea ce e foarte amuzant“. 
 
 
Paige O'Hara, vocea prinţesei Disney Belle, a mers la cinci audiţii pentru a obţine acest rol. „Mereu am fost o fanatică Disney. Imediat ce am auzit de acest proiect mi-am sunat agentul şi am spus: Trebuie să fiu văzută pentru rolul acesta“. 
 
 
Peste 500 de actriţe au concurat pentru rolul sirenei Ariel, câştigătoarea: Jody Benson. Ea a mai fost şi vocea lui Barbie în Toy Story 1, 2 şi 3.
 
 
Primul rol, dar şi prima ocazie să cânte în mod profesional al Mariei Costa a fost Aurora, din filmul Disney Frumoasa din Pădurea Adormită. Costa a declarat: „Nu aveam nicio experienţă, dar după ce filmul a fost lansat cântam la Operă. A fost o perioadă foarte palpitantă pentru mine“. 
 
 
Una din cele mai celebre prinţese, Cenuşăreasa, a fost interpretată de Ilene Woods. Walter Disney a auzit nişte înregistrări ale tinerei şi i-a oferit rolul în animaţie.
 
 
Adriana Caselotti a fost prima prinţesă Disney, Albă-ca-Zăpada. 150 de fete au participat la audiţii, dar Caselotti a câştigat. „Nu am lucrat niciodată în show buisness înainte. Am fost foarte binecuvântată. Nu toată lumea primeşte şansa de a juca într-un clasic adevărat ca Albă ca Zăpada“.
 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici