Cliff Richard a câştigat un proces cu BBC, intentat pentru încălcarea vieţii private. Prima reacţie a postului de televiziune

Starul muzicii pop britanice Cliff Richard a câştigat un proces cu BBC, intentat pentru încălcarea vieţii private, după ce postul de televiziune public din Marea Britanie a difuzat în direct o percheziţie efectuată de poliţie în reşedinţa artistului, în 2014, potrivit Reuters.

762 afișări
Imaginea articolului Cliff Richard a câştigat un proces cu BBC, intentat pentru încălcarea vieţii private. Prima reacţie a postului de televiziune

Cliff Richard a câştigat un proces cu BBC, intentat pentru încălcarea vieţii private

Reprezentanţii BBC au declarat după aflarea deciziei că verdictul încalcă libertatea presei şi că se gândesc să facă apel.

BBC trebuie să îi plătească artistului şi despăgubiri de 210.000 de lire sterline (236.000 de euro).

Numele cântăreţului Cliff Richard a apărut pe prima pagină a ziarelor britanice în luna august 2014, atunci când poliţia a efectuat o percheziţie în reşedinţa pe care artistul o deţine în comitatul Berkshire, în cadrul unei anchete în care cântăreţul era cercetat pentru o presupusă agresiune sexuală comisă în anii '80 asupra unui adolescent în vârstă de 16 ani.

Presa britanică a dezvăluit la momentul respectiv că mai mai mulţi angajaţi din poliţie au contactat anumiţi jurnalişti ai BBC pentru a-i informa în legătură cu acea percheziţie, pe care postul TV a difuzat-o în direct, atât de la sol, cât şi din elicopter.

Artistul nu a fost nici arestat, nici pus sub acuzare, iar, în 2016, autorităţile au ajuns la concluzia că nu dispun de probe suficiente care să îl incrimineze.

BBC a aflat despre anchetă şi a făcut o înţelegere cu poliţia din Yorkshire, fiind de acord să difuzeze primele informaţii cu o anumită întârziere. În schimb, BBC a putut filma momentul percheziţiei.

Şi poliţia a încheiat o înţelegere cu Richard, fiind de acord să îi plătească 400.000 de lire sterline.

Denumit "Peter Pan al muzicii pop-rock" pentru alura sa juvenilă, Cliff Richard a devenit cunoscut cu grupul său, Cliff Richard and The Shawods. Cele mai renumite cântece ale sale sunt "Congratulations", "Devil Woman" şi "Living Doll".

Creştin practicant, artistul avea reputaţia de a se fi ţinut departe de stilul de viaţă turbulent al rockerilor din epocă, marcat de abuzul de droguri, sex şi alcool.

Cliff Richard, în vârstă de 77 de ani, al cărui nume real este Harry Webb, este unul dintre cei mai de succes cântăreţi britanici din toate timpurile.

Cântăreţul Cliff Richard a dominat, alături de grupul său de backing vocals The Shadows, scena muzicală britanică din era pre-Beatles, în anii 1950 şi începutul anilor '60. Piesele sale s-au aflat în mod constant în fruntea topurilor muzicale din ultimele cinci decenii şi i-au adus starului britanic numeroase premii şi trofee. Discurile sale s-au vândut în peste 250 de milioane de copii pe plan mondial. În 1995, Cliff Richard a devenit primul artist pop care a fost ridicat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii în rangul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic.

El a reprezentat Marea Britanie de două ori la concursul Eurovision şi a lansat, în 2013, cel de-al 100-lea album de studio din carieră, intitulat "The Fabulous Rock 'n' Roll Songbook" - la 54 de ani de la materialul său de debut, "Cliff".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici