Clinica newyorkeză în care a fost operată Joan Rivers neagă zvonurile despre efectuarea unei biopsii

Clinica newyorkeză în care actriţa Joan Rivers a intrat în stop cardiorespirator cu o săptămână înainte de a muri a negat miercuri zvonurile apărute în presa americană potrivit cărora artista ar fi fost plasată sub anestezie generală, iar medicii ar fi efectuat o biopsie la nivelul coardelor vocale.

302 afișări
Imaginea articolului Clinica newyorkeză în care a fost operată Joan Rivers neagă zvonurile despre efectuarea unei biopsii

Joan Rivers (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Reuters, aceasta este prima declaraţie de presă emisă de clinica Yorkville Endoscopy după data de 28 august, când Joan Rivers a fost transportată de urgenţă la un spital din apropiere după ce intrase în stop cardiorespirator, informează Reuters. Actriţa americană a murit pe 4 septembrie la vârsta de 81 de ani.

Clinica nu a menţionat numele lui Joan Rivers, dar a emis o declaraţie de presă miercuri, la câteva ore după ce cotidianul New York Daily News a scris că o biopsie la nivelul coardelor vocale, neprogramată, realizată la clinica Yorkville Endoscopy a determinat intrarea în stop cardiorespirator a vedetei americane.

"O biopsie pe coardele vocale nu a fost realizată niciodată la Yorkville Endoscopy", afirmă reprezentanţii clinicii, specializată în intervenţii chirurgicale pe tractul gastrointestinal. "Anestezia generală nu a fost niciodată administrată", mai spun aceştia.

New York Daily News afirmă că medicul lui Joan Rivers, specializat în otorinolaringologie, a întrebat dacă poate să folosească instrumentele clinicii după ce un alt medic a spus că a observat ceva pe coardele vocale ale actriţei. Potrivit aceleiaşi publicaţii, medicul vedetei a primit acceptul clinicii.

"O astfel de biopsie ar trebui realizată doar în spital", afirmă acelaşi cotidian, citând surse medicale. "Dacă s-ar fi aflat într-un spital atunci când s-a întâmplat, acum poate că ar fi în viaţă", mai scrie publicaţia.

Clinica Yorkville Endoscopy a refuzat să facă alte comentarii.

Cauza morţii actriţei Joan Rivers este în continuare necunoscută până la publicarea rezultatelor testelor toxicologice, potrivit autorităţilor americane.

Departamentul de Sănătate analizează în această perioadă documentele şi înregistrările medicale şi audiază medicii şi personalul medical al acestei clinici, care a fost inaugurată în februarie 2013.

"Ancheta este în plină desfăşurare", a declarat miercuri un oficial american.

Clinica newyorkeză informează că anesteziştii săi folosesc o tehnică bazată pe lumină pentru a administra o anestezie parţială şi monitorizează pacienţii permanent folosind echipamente de ultimă generaţie. Trei sau patru anestezişti se află în permanenţă în clinică, la orice oră.

"Yorkville Endoscopy are norme stricte în privinţa criteriilor de selecţie a pacienţilor, care pot fi trataţi în acest centru şi nu într-un spital", afirmă clinica newyorkeză, adăugând că deţine întregul echipament de ventilaţie artificială de care este nevoie în situaţiile care presupun intubarea urgentă a pacienţilor.

Clinica spune că fiecare pacient este consultat înainte de operaţie de un medic gastroenterolog, un anestezist şi o soră medicală.

Marţi seară, teatrele de pe Broadway au redus intensitatea luminoasă a siglelor lor, în semn de omagiu adus actriţei americane, care a fost nominalizată la premiul Tony în 1994, pentru spectacolul "Sally Marr...and Her Escorts", realizat pe baza unui scenariu scris tot de ea. Joan Rivers a jucat în alte două spectacole pe Broadway.

Patronii teatrelor newyorkeze stabiliseră iniţial să nu o onoreze astfel pe Joan Rivers, însă şi-au schimbat decizia în urma succesului obţinut de o petiţie online lansată de prietenii şi fanii actriţei americane.

Joan Rivers a fost înmormântată duminică la New York, în cadrul unei ceremonii funerare foarte vesele, marcată de glume şi hohote de râs, potrivit dorinţelor exprimate de vedetă în timpul vieţii.

Joan Rivers este considerată un pionier privind accesul femeilor în lumea comediei. A devenit cunoscută în anii 1960, printre vedetele alături de care a lucrat pe scena cluburilor de comedie din New York aflându-se nume ca Bill Cosby, Richard Pryor, Woody Allen şi George Carlin, despre care Rivers a spus că nu s-a simţit niciodată ca şi cum ar fi fost parte a "clicii lor".

În 1983, aceasta a obţinut una dintre cele mai râvnite poziţii din industrie, după ce gazda emisiunii "The Tonight Show" Johnny Carson a numit-o invitat special permanent.

Stilul său direct şi autoironic a fost apreciat şi a atras mulţi fani, dar şi recunoaşterea meritelor de către industrie, iar, în ultimii ani, a devenit o acidă critică de modă, cu ţintă asupra vedetelor de la Hollywood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici