Cluj: Morcheeba şi alte zeci de trupe şi artişti, la Festivalul Electric Castle de la Bonţida - VIDEO

Un număr de 40 de trupe şi artişti români şi străini, între care şi Morcheeba, vor susţine concerte de muzică electronică la prima ediţie a Festivalului Electric Castle, care va avea loc în luna iunie la Castelul Banffy din comuna Bonţida, considerat "Versailles-ul Transilvaniei".

663 afișări
Imaginea articolului Cluj: Morcheeba şi alte zeci de trupe şi artişti, la Festivalul Electric Castle de la Bonţida - VIDEO

Cluj: Morcheeba şi alte zeci de trupe şi artişti, la Festivalul Electric Castle de la Bonţida - VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Mihai Păun, unul dintre organizatorii Festivalului Electric Castle, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că la manifestare sunt aşteptaţi peste 25.000 de spectatori.

"Am dorit să organizăm un festival inovator pornind de la o moştenire valoroasă, istorică, pe care dorim să o punem într-un context contemporan. La prima ediţie a Festivalului Electric Castle vor evolua, pe cele patru scene care vor fi amenajate în curtea Castelului Banffy de la Bonţida, un număr de 40 de trupe şi artişti români şi străini, care vor susţine concerte de muzică electronică. Printre aceştia se numără Morcheeba, Pendulum DJ Set fest, MC Verse, James Zabiela, Telepopmusik, Dub Pistols, Stanton Warriors şi Fritz Kalkbrenner. Aşteptăm o participare de peste 25.000 de spectatori în cele trei zile ale festivalului", a spus Păun.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că speră ca festivalul să atragă şi turişti străini, fiind vorba despre "un punct de atracţie într-o zonă neconvenţională".

"Suntem convinşi că Electric Castle va atrage şi un număr mare de tineri, dar şi turişti străini, astfel încât să promovăm cu ocazia festivalului şi Castelul Banffy de la Bonţida, considerat Versailles-ul Transilvaniei", a spus Uioreanu.

Programul festivalului va include şi evenimente complementare muzicii, precum proiecţii de scurt-metraje, expoziţii de pictură, fotografie şi sculptură, prezentări de modă, târg de carte, concursuri sportive.

Manifestarea este susţinută de Consiliul Judeţean Cluj şi de Primăria comunei Bonţida.

Festivalul Electric Castle se va desfăşura în perioada 21-23 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici