Cluj: Peste 1.500 de elevi vor să doboare recordul mondial la "Cups song”

Peste 1.500 de elevi din Cluj-Napoca vor încerca, vineri, să doboare recordul mondial la ”Cups song” şi vor bate în pahare ritmul specific al cântecului "When I’m Gone”, din filmul ”Pitch Perfect”, manifestarea având loc în Piaţa Unirii cu ocazia deschiderii Zilelor Clujului.

287 afișări
Imaginea articolului Cluj: Peste 1.500 de elevi vor să doboare recordul mondial la "Cups song”

Cluj: Peste 1.500 de elevi vor să doboare recordul mondial la "Cups song” (Imagine: Publimedia)

Potrivit unui comunicat transmis, vineri de Primăria Cluj-Napoca, la tentativa de doborâre a recordului mondial vor participa cântăreaţa Alexandra Ungureanu şi colegii săi de la trupa ”Crush”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Cu ocazia deschiderii oficiale a celei de-a cincea ediţii a Zilelor Clujului, vineri, de la ora 18.00, în Piaţa Unirii, peste 1.500 de elevi vor bate, cu ajutorul unor pahare, ritmul specific al cântecului «When I’m Gone», din filmul Pitch Perfect, cântec care a declanşat un fenomen în întreaga lume. Ei vor încerca doborârea recordului mondial la Cups Song deţinut de o şcoală din Canada. Alături de tinerii clujeni, se vor afla Alexandra Ungureanu şi colegii săi de la Crush, care vor continua seara cu un recital oferit tuturor clujenilor care se vor alătura evenimentului”, se arată în comunicat.

Iniţiativa de doborâre a recordului aparţine şcolii britanice internaţionale Transylvania College, la acţiune fiind înscrise 26 de şcoli din municipiul Cluj-Napoca.

Iniţiatorul proiectului, Ana-Maria Eli, susţine în comunicat că România este singura ţara din Europa care reuşeşte să adune un număr atât de mare de elevi din mai multe şcoli pentru doborârea recordului mondial la Cups song.

"Scopul principal al proiectului a fost reunirea unui număr cât mai mare de elevi, pentru a demonstra încă o dată că muzica nu are bariere, nu are limite ce ţin de statut social, religie, rasă, sau dizabilităţi. Iar acum demonstrăm împreună cu peste 1.500 de elevi că excelenţa poate fi atinsă prin creativitate, responsabilitate şi respect pentru diversitate”, a spus Eli.

Primarul Emil Boc a subliniat, la rândul său, că este mândru de tinerii clujeni care au pregătit recordul şi se implică în sărbătoarea oraşului.

"Zilele Clujului din acest an sunt o celebrare a celei mai preţioase resurse pe care Clujul o are: tinerii săi şi acest record este una dintre cele mai puternice dovezi în acest sens. Entuziasmul, candoarea, efervescenţa specifice tinereţii vor cuceri oraşul, provocându-ne pe toţi să ne bucurăm şi să ne destindem împreună”, a menţionat Boc.

Zilele Clujului se desfăşoară în perioda 22 - 26 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici