Cofondator al Festivalului de Film Sundance, acuzat de abuzuri sexuale asupra unui minor. Este al doilea caz

Producătorul de film Sterling Van Wagenen, cofondatorul Festivalului Sundance şi fost membru al Institutului Sundance din statul american Utah, a fost acuzat de abuzuri sexuale asupra unei minore, relatează variety.com.

198 afișări
Imaginea articolului Cofondator al Festivalului de Film Sundance, acuzat de abuzuri sexuale asupra unui minor. Este al doilea caz

Cofondator al Festivalului de Film Sundance, acuzat de abuzuri sexuale asupra unui minor

Van Wagenen a fost acuzat că a molestat o minoră de la începutul anului 2013 şi până la sfârşitul anului 2015. Victima, care avea şapte ani la începutul abuzurilor, s-a plâns părinţilor că producătorul de film a atins-o într-un mod nepotrivit.

Institutul Sundance, organizaţia non-profit dedicată descoperirii regizorilor de film, artiştilor şi compozitorilor independenţi, a emis un comunicat prin intermediul căruia se afirmă că Van Wagenen nu mai este organizator al Festivalului de film şi nici membru al instituţiei din 1993.Reprezentanţii organizaţiei au condamnat comportamentul şi s-au declarat solidari cu victima producătorului.

Acesta este al doilea caz de abuz sexual în care este implicat numele lui Van Wagenen. În 1993, el a recunoscut că a molestat un minor şi a demisionat din funcţia de profesor de film la Universitatea din Utah. Deşi declaraţia a fost făcută în faţa unui detectiv, producătorul nu a fost anchetat, deoarece părinţii băiatului abuzat au refuzat să depună plângere.

Sterling Van Wagenen a fondat Festivalul de Film Sundance în 1978, alături de actorul american şi fostul său colaborator Robert Redford. În 1985, el a produs filmul "The Trip To Bountiful", care a câştigat un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă, Geraldine Page.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici