Colecţia de artă a lui Elizabeth Taylor, scoasă la licitaţie, vândută pentru 143 de milioane de euro

O colecţie vastă de artă, bijuterii şi ţinute aparţinând actriţei Elizabeth Taylor, scoasă la licitaţie săptămâna aceasta, la Londra şi New York, a fost vândută pentru aproape 120 de milioane de lire sterline (143 de milioane de euro, n.r.).

189 afișări
Imaginea articolului Colecţia de artă a lui Elizabeth Taylor, scoasă la licitaţie, vândută pentru 143 de milioane de euro

Colecţia de artă a lui Elizabeth Taylor, scoasă la licitaţie, vândută pentru 143 de milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fiecare obiect scos la licitaţie - din cele peste 1.800 de loturi - a fost vândut, unele dintre ele la preţuri mult mai mari decât cele estimate, potrivit dailymail.co.uk.

Licitaţiile, care s-au întins pe parcursul a două zile, în New York şi Londra, s-au încheiat vineri, în capitala britanică, unde casa Christie's a vândut 35 de piese.

Vedeta întregii colecţii scoase la licitaţie a fost un tablou de Van Gogh, intitulat "Vue de l'asile et de la Chapelle de Saint-Remy", care a fost vândut, marţi, la Londra, pentru suma de 10,1 milioane de lire sterline (12 milioane de euro).

Pictura lui Van Gogh a fost expusă în casa actriţei Elizabeth Taylor din California, până la moartea acesteia, în martie 2011. Tabloul lui Vincent Van Gogh, realizat de celebrul pictor impresionist în 1890, cu un an înaintea morţii sale, a fost cumpărat în 1963 de tatăl actriţei Elizabeth Taylor, comerciantul de artă Francis Taylor.

Pe de altă parte, tabloul "Promenade a Cheval", semnat de artistul Kees van Dongen, a fost vândut pentru 601.250 de lire sterline, mult peste estimarea iniţială, care a fost de 120.000 de lire.

De asemenea, un grup de 13 picturi realizate de artistul britanic Augustus John a fost vândut pentru o sumă totală de 192.825 de lire.

Printre tablourile care i-au aparţinut lui Elizabeth Taylor, vândute la licitaţie, s-au numărat şi "Pommiers à Éragny" de Camille Pissarro, vândut pentru aproape 3 milioane de lire sterline, "Autoportret" de Edgar Degas - 713.250 lire, "Buste de femme en costume oriental" de Pierre-Auguste Renoir - 250.000 de lire.

Potrivit lui Marc Porter, preşedintele filialei americane a Christie's, colecţia de obiecte care a aparţinut actriţei Elizabeth Taylor va rămâne în istorie drept una dintre "cele mai de succes colecţii private, vândute la o licitaţie".

Un purtător de cuvânt al casei de licitaţii Christie's a declarat că o parte din încasări vor fi donate în conturile fundaţiei de caritate Elizabeth Taylor, înfiinţată de celebra actriţă în timpul vieţii sale.

În luna decembrie, rochiile, bijuteriile şi alte obiecte care au aparţinut actriţei au fost vândute la licitaţie, la New York, iar sumele obţinute au depăşit 156 de milioane de dolari.

Elizabeth Taylor a murit în urma unei insuficienţe cardiace, în martie 2011, la vârsta de 79 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici