Colin Firth vrea să continue tradiţia de "a se face de râs"

Actorul britanic Colin Firth, premiat cu Oscar, duminică, pentru prestaţia din drama "Discursul regelui", a declarat luni dimineaţă la BBC că doreşte să joace din nou un rol de comedie şi să continue tradiţia de "a se face de râs".

109 afișări
Imaginea articolului Colin Firth vrea să continue tradiţia de "a se face de râs"

Colin Firth vrea să continue tradiţia de "a se face de râs" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să fac comedie", a spus actorul. "Cred că gravitatea este supraapreciată şi aş vrea acum să fac ceva care mă amuză, să schimb ritmul, tonul şi cred că este timpul să continuu lunga tradiţie pe care o am de a mă face de râs", a mai spus Firth.

Colin Firth, în vârstă de 50 de ani, a vorbit la BBC şi despre senzaţia pe care a avut-o pe scenă când a primit Oscarul pentru cel mai bun actor, duminică seară, la cea de-a 83-a gală a premiilor Academiei de film americane.

"Mi-am dat seama când am urcat pe scenă de ce unii oameni sunt complet depăşiţi", a spus el. "Te balansezi prin spaţiu. Oamenii nu vor de fapt să vadă aşa ceva, aşa că trebuie să te străduieşti să îţi faci treaba pe cât de elegant poţi", a adăugat Colin Firth.

La gală, la primirea trofeului, Firth a declarat: "Tocmai am atins vârful carierei mele". Actorul britanic a glumit totodată pe seama emoţiilor sale, spunând că este în pericol ca fluturii din stomac să se transforme în mişcări de dans.

Firth interpretează în pelicula regizată de de Tom Hooper rolul regelui George al VI-lea, care este bâlbâit şi apelează la serviciile unui logoped înainte de a susţine discursul în care anunţă intrarea Marii Britanii în cel de-Al Doilea Război Mondial, în direct la BBC. Rolul din "Discursul regelui" i-a adus lui Firth toate premiile importante din acest sezon, atât în Marea Britanie, cât şi peste ocean, printre distincţii numărându-se Globul de Aur, BAFTA, British Independent Film Awards, Critics' Choice, Independent Spirit şi trofeul Sindicatului actorilor americani.

Colin Firth şi-a disputat Oscarul cu Javier Bardem ("Biutiful"), Jeff Bridges ("Adevăratul curaj/ True Grit"), Jesse Eisenberg ("Reţeaua de socializare/ Social Network") şi James Franco ("127 Hours").

Actorul britanic a mai fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, anul trecut, pentru prestaţia din "Un om singur/ A Single Man".

Pe de altă parte, Firth s-a mai bucurat de succes şi în roluri de comedie, de exemplu interpretându-l pe avocatul Mark Darcy, nefericit în dragoste, în cele două filme "Bridget Jones". Cea de-a treia peliculă a acestei serii este în pregătire la Hollywood, actorii din rolurile principale, Renee Zellweger, Hugh Grant şi Colin Firth, urmând să revină în distribuţie.

Colin Firth a devenit încarnarea domnului Darcy din "Mândrie şi prejudecată" în 1995, în adaptarea pentru televiziune a romanului semnat de Jane Austen, produsă de BBC.

"Cred că domnul Darcy va trăi şi el bine-mersi pentru restul vieţii mele. Mi-ar părea rău să-l văd dispărând. Cred că există părerea greşită că aş fi nemulţumit de treaba asta cu Darcy şi nu sunt în niciun fel deranjat de ea. Nu mi-ar plăcea ca această etichetă să dispară", a spus Firth.

Colin Firth este un actor britanic de film, teatru şi televiziune, devenit celebru în 1995 graţie rolului din adaptarea pentru televiziune a romanului "Mândrie şi prejudecată". Colin Firth şi-a câştigat reputaţia unui star internaţional după ce a jucat într-o serie de producţii cinematografice cu mare succes de casă, precum seria "Jurnalul lui Bridget Jones", musicalul "Mamma Mia!", "Fata cu cercel de perlă" şi "Pur şi simplu dragoste/ Love Actually".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici