Compania Coca-Cola testează primele recipiente din hârtie

Coca-Cola urmează să testeze un recipient din hârtie în încercarea de a elimina în totalitate plasticul din ambalajele sale, anunţă BBC.

1887 afișări
Imaginea articolului Compania Coca-Cola testează primele recipiente din hârtie

Sursa foto: profimedia

Prototipul este realizat de o companie daneză din hârtie foarte dură, care conţine o căptuşeală subţire din plastic. Dar obiectivul este de a crea o sticlă 100% reciclabilă, fără plastic, capabilă să împiedice pierderea gazelor din băuturile carbogazoase.

Bariera trebuie să asigure, de asemenea, că fibre din ambalaj nu ajung în lichid. Coca-Cola a fost clasată anul trecut pe locul 1 în materie de poluatori de plastic de către grupul de caritate Break Free From Plastic anul trecut, urmată îndeaproape de Pepsi şi Nestle.

The Paper Bottle Company, sau Paboco, este firma daneză din spatele dezvoltării recipientului de hârtie. O parte a provocării a fost crearea unei structuri capabile să reziste forţelor exercitate de băuturile gazoase - cum ar fi cola şi berea - care sunt îmbuteliate sub presiune.

În plus, hârtia trebuie să creeze forme şi dimensiuni distincte pentru sticlele diferitelor mărci şi să permită imprimarea etichetelor.

După mai bine de şapte ani de muncă în laborator, firma este acum gata să deruleze un test în Ungaria în această vară a băuturii de fructe Adez. Iniţial, testul va implica distribuirea a 2.000 de recipiente printr-un lanţ de retail local.

Şi producătorul de vodcă Absolut urmează să testeze 2.000 de butelii de hârtie proprii, în Marea Britanie şi Suedia, a băuturii sale carbogazoase cu zmeură.

Şi compania de bere Carlsberg construieşte şi prototipuri de ambalaje din hârtie pentru bere. Michael Michelsen, managerul comercial al firmei, spune că reccipientele sunt formate dintr-o singură bucată de material pe bază de fibră de hârtie pentru a le oferi rezistenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici