Compania Porsche a fost găsită nevinovată pentru moartea actorului Paul Walker

Văduva lui Paul Walker, actorul american care a murit în urma unui accident în maşina sa Porsche Carrera GT, în 2013, a primit o lovitură dură din partea judecătorului din California care a decis că firma Porsche nu este responsabilă pentru incidentul mortal, informează contactmusic.com.

861 afișări
Imaginea articolului Compania Porsche a fost găsită nevinovată pentru moartea actorului Paul Walker

Compania Porsche a fost găsită nevinovată pentru moartea actorului Paul Walker

Luni, un judecătorul federal a decis că maşina companiei nu este responsabilă de moartea lui Roger Rodas şi a actorului filmului 'Fast & Furious' / 'Furios şi iute', Paul Walker, după ce Kristine Rodas nu a furnizat probe competente sugerând că tragedia a fost cauzată de lipsa unei cuşti de siguranţă şi a motorului pe ardere internă, precum şi din cauza unei suspensii defecte.

Kristine Rodas a intentat procesul după ce ambii bărbaţi şi-au pierdut viaţa când modelul Porsche Carrera GT pe care îl conduceau a intrat în mai mulţi copaci şi într-un stâlp de tensiune din Santa Clarita în urmă cu mai mult de doi ani, cu o viteză de cel puţin 128 de km pe oră. Moartea lui Paul Walker a fost cauzată de rănile provocate de impact şi de focul care a cuprins maşina.

Cu toate acestea, verdictul nu va afecta un proces separat intentat Porsche AG, Porsche Cars North America şi Porsche Beverly Hills de către fiica lui Walker, Meadow Walker, potrivit avocatului acesteia, Jeff Milam. 'Meadow va continua lupta menită să demonstreze faptul că Porsche vinde un produs defect care omoară.', a declarat acesta.

Întregul proces intentat în 2015 detaliază că vehiculului i-au lipsit 'măsurile de siguranţă...care ar fi putut preveni accidentul', precizând că - cel puţin - i-ar fi putut permite actorului în vârstă de 40 de ani să supravieţuiască. Investigaţiile au reliefat că nu au existat defecţiuni tehnice ale maşinii care ar fi putut duce la pierderea controlului său.

În afară de Meadow Walker, din familia actorului Paul Walker mai fac parte fraţii săi Caleb şi Cody care au ajutat la finalizarea ultimului film la care juca actorul, blockbuster-ul de acţiune 'Furious 7'/ 'Furios şi iute 7'.

Decesul lui Paul Walker, la vârsta de 40 de ani, a determinat o stopare temporară a filmărilor pentru "Furios şi iute 7", cel mai recent film din această franciză de acţiune, inspirată din universul curselor ilegale de automobile sport şi care l-a transformat pe actorul american într-un star internaţional.

Filmul a fost în cele din urmă finalizat prin intermediul unor programe computerizate de grafică facială şi cu ajutorul celor doi fraţi mai tineri ai actorului Paul Walker - Caleb şi Cody.

În aprilie, al şaptelea lungmetraj din franciza de acţiune "Furios şi iute" a intrat în Topul 10 al celor mai profitabile filme din istoria cinematografiei, după ce a obţinut încasări de peste 1,15 miliarde de dolari pe plan mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici