Competiţia dintre om şi maimuţă, la jocul Pong. Cine este jucătorul avantajat

  • Nathan Copeland a primit un implant pe creier în urmă cu 4 ani.
  • Implantul primit de Nathan îi permite să mişte un braţ robotic cu ajutorul creierului.
  • Maimuţa companiei Neuralink a primit un implant similar.
275 afișări
Imaginea articolului Competiţia dintre om şi maimuţă, la jocul Pong. Cine este jucătorul avantajat

Sursa foto: Youtube

Nathan Copeland a uimit lumea oamenilor de ştiinţă în urmă cu 6 ani,  după ce a primit un implant care i-a permis să-şi depăşească condiţia de bărbat paralizat.
 
„Nathan mişcă această mână cu ajutorul creierului”, a spus Barack Obama, fost preşedinte SUA.
 
„Primele dăţi, senzaţia este incredibilă”, a afirmat Nathan Copeland, pacient.
 
Maimuţa companiei Neuralink, Pager, a primit un implant similar. Aceasta a fost antrenată să-şi folosească creierul pentru a interacţiona doar cu ajutorul neuronilor.
 
Bărbatul a văzut un filmuleţ cu Pager jucând celebrul joc, Pong. 
 
Acesta este pregătit să provoace maimuţa lui Elon Musk la un joc de Pong mental. Implantul maimuţei este de o tehnologie mai avansată şi astfel, aceasta ar putea avea un uşor avantaj.
 
Meciul Pong ar putea avea loc online, difuzat pe Twitch, serviciul de streaming pentru jucători, unde Copeland are un profil şi visează să devină o stea cu mii de urmăritori, potrivit Technology review.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici