Compozitorul Martin Charnin, creatorul celebrului musical "Annie", a murit

Compozitorul american Martin Charnin, premiat cu Tony, creatorul celebrului musical "Annie", pus în scenă pe Broadway, a murit la vârsta de 84 de ani, în urma unui infarct, potrivit variety.com.

111 afișări
Imaginea articolului Compozitorul Martin Charnin, creatorul celebrului musical "Annie", a murit

Martin Charnin, creatorul celebrului musical "Annie", a murit la vârsta de 84 de ani

Informaţia despre decesul compozitorului, sâmbătă, a fost confirmată de fiica acestuia pe platforma de socializare online Facebook.

Deşi este celebru pentru munca sa din spatele scenei, Charnin a debutat ca actor, în producţia originală "West Side Story", pusă în scenă pe Broadway, New York, în 1957. De asemenea, a apărut alături de Dick Van Dyke în show-ul din 1959 "The Girls Against the Boys".

Curând, Charnin a început să scrie versuri pentru spectacole de cabaret şi a lucrat cu artişti de marcă, printre care Julius Monk şi compozitoarea Mary Rodgers.

Printre alte proiecte la care a colaborat se numără musicalul lui Vernon Duke "Zenda", spectacolele "Ballad for a Firing Squad" şi "Two By Two", pentru care a scris versurile împreună cu Richard Rodgers şi Peter Stone.

Charnin a lucrat şi la proiecte TV, fiind premiat cu Emmy pentru producerea show-ului "Annie, the Woman in the Life of a Man", cu Anne Bancroft. A mai fost nominalizat de trei ori la premiile Emmy şi a obţinut din nou celebrul trofeu în 1972, pentru "S Wonderful, ’S Marvelous, ’S Gershwin".

În 1977, "Annie" a avut premiera pe Broadway şi a primit zece nominalizări la premiile Tony, din care a câştigat şapte, inclusiv pentru cel mai bun musical.

Charnin a continuat apoi cu mai multe producţii de succes pe Broadway, printre care "Bar Mitzvah Boy", "Remember Mama", "The First", "A Little Family Business", "Cafe Crown", "Sid Caesar & Company", "The Flowering Peach".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici