Computerul pentru bătrâni, lansat în Marea Britanie

Un nou model de computer, care are numai şase butoane, realizat special pentru persoanele cu vârste peste 60 de ani, care nu ştiu să folosească aceste dispozitive, a fost lansat în Marea Britanie, informează BBC News Online.

24 afișări
Imaginea articolului Computerul pentru bătrâni, lansat în Marea Britanie

Computerul pentru bătrâni, lansat în Marea Britanie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Noul computer, numit SimplicITy, are numai şase butoane care îi direcţionează pe utilizatori către servicii online de bază cum ar fi poşta electronică sau platformele de chat.

Computerul are introduse în memorie 17 videoclipuri, care servesc drept tutoriale, realizate de prezentatoarea de televiziune Valerie Singleton.

Potrivit datelor guvernului britanic, peste şase milioane de englezi cu vârste peste 65 de ani nu au folosit niciodată internetul.

Computerele, care sunt făcute doar la comandă şi ajung la destinatar în două săptămâni, au fost realizate în parteneriat cu Wessex Computers.

Utilizatorii unui astfel de computer pot accesa, de asemenea un site special, dedicat vâstnicilor, realizat tot de Singleton.

Prezentatoarea britanică s-a declarat şocată de numărul mare de englezi care nu au computere.

"Cred că oamenii pur şi simplu nu le înţeleg. Eu folosesc computerul de mult timp şi încă nu înţeleg tot. De fiecare dată când învăţ să fac ceva nou pe computer trebuie să îmi notez acest lucru, ca să nu uit", a declarat Singleton.

Noul model de computere foloseşte sistemul de operare Linux, care poate fi personalizat de fiecare utilizator. Dacă un utilizator decide că nu mai are nevoie de un model SimplicITy , îl poate înlocui cu unul standard.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici