Concertele lunii decembrie, în Bucureşti. Ce artişti vor cânta pentru publicul din Capitală

Engelbert Humperdinck, Nana Mouskouri, Salvatore Adamo şi Demis Russos cântă în decembrie pentru publicul din Capitală, alături de artişti autohtoni ca Ştefan Hruşcă, Tudor Gheorghe şi Ştefan Bănică Jr., lista concertelor acestei luni fiind completată de mai multe spectacole de Crăciun.

1326 afișări
Imaginea articolului Concertele lunii decembrie, în Bucureşti. Ce artişti vor cânta pentru publicul din Capitală

Concertele lunii decembrie, în Bucureşti. Ce artişti vor cânta pentru publicul din Capitală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Proconsul lansează primul album "Best of", iar trupa Celelalte Cuvinte sărbătoreşte 30 de ani de activitate, prin concerte pe 1 şi, respectiv, 8 decembrie, la Sala Palatului. Trupa de black metal Negură Bunget prezintă, de asemenea, un concert pe 1 decembrie, în clubul Silver Church, în cadrul turneului mondial "Transilvanian Legacy", cu ocazia celei de-a 15-a aniversări a formaţiei.

Concertele lunii continuă cu invitaţi din străinătate - trupa daneză When Saints Go Machine, în cadrul seriei New Pop Order din Club Control, pe 2 decembrie, formaţia de neofolk Rome din Luxemburg, pe 3 decembrie, în Kulturhaus, rockerii israelieni de la Orphaned Land, cunoscuţi publicului român de la festivalul Sonisphere 2010, care vor concerta pe 9 decembrie, în Silver Church, Leafblade - rodul colaborării dintre Sean Jude şi Daniel Cavanagh de la Anathema, ce va oferi un concert acustic alături de formaţia autohtonă Abigail, pe 14 decembrie în Wings Club, trupa americană de stoner rock Karma to Burn, pe 14 decembrie, în Fabrica, şi Alternative 4 - grupul muzical creat în 2011 de Duncan Patterson, fost membru al trupei Anathema, pe 15 decembrie, în Kulturhaus.

Formaţia vocal-instrumentală de muzică veche "Anton Pann", alături de muzicieni din Grecia, Turcia şi Canada, va susţine, pe 4 decembrie, la Sala Radio, concertul de gală "Între Orient şi Occident", cu muzică de curte şi citadină, precum şi piese contemporane inspirate de muzica veche.

Concerte în premieră vor oferi în decembrie la Bucureşti vedetele internaţionale Engelbert Humperdinck, autorul hiturilor "Release Me (And Let Me Love Again)" şi "The Last Waltz" (3 decembrie), Nana Mouskouri, unul dintre cei mai de succes artişti la nivel mondial (4 decembrie) şi poeticul Salvatore Adamo (10 decembrie).

Pe scena Sălii Palatului vor urca, de asemenea, Ştefan Hruşcă, cu un concert de colinde, pe 7 decembrie, Tudor Gheorghe, cu spectacolul "Degeaba", o experienţă rock-simfonică, prin intermediul poeziei şi cântecului româneşti, pe 23 decembrie, şi Ştefan Bănică Jr., care susţine, pentru al zecelea an la rând, tradiţionalele sale concerte de Crăciun, de această dată patru la număr, în perioada 14-18 decembrie.

Fanii lui Demis Roussos îl vor putea asculta din nou pe muzicianul grec într-un concert de sărbători, pe 20 decembrie la Sala Palatului.

Un alt muzician binecunoscut publicului român, violonistul Edvin Marton, revine la Bucureşti, ca protagonist al galei "Crăciun Vienez", pe 21 şi 22 decembrie, la Sala Palatului, unde va concerta alături de European Royal Orchestra.

Orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble va susţine, în perioada 11-19 decembrie în România, tradiţionalul său turneu de Crăciun, cu spectacolul "Strauss Forever". Bucureştenii se vor putea delecta cu piese celebre din repertoriul familiei de compozitori Strauss, pe 19 decembrie, la Teatrul Naţional.

Concertele lunii decembrie la Bucureşti:

1 decembrie
Proconsul - Sala Palatului
Negură Bunget - Silver Church

2 decembrie
When Saints Go Machine - Club Control

3 decembrie
Engelbert Humperdinck - Sala Palatului
Rome - Kulturhaus

4 decembrie
Nana Mouskouri - Sala Palatului
Ansamblul "Anton Pann" - Sala Radio

7 decembrie
Ştefan Hruşcă - Sala Palatului

8 decembrie
Celelalte Cuvinte - Sala Palatului

9 decembrie
Orphaned Land - Silver Church

10 decembrie
Salvatore Adamo - Sala Palatului

14 decembrie
Leafblade - Wings Club
Karma to Burn - Fabrica

15 decembrie
Alternative 4 - Kulturhaus

14-18 decembrie
Ştefan Bănică Jr. - Sala Palatului

19 decembrie
Johann Strauss Ensemble - Teatrul Naţional Bucureşti

20 decembrie
Demis Roussos - Sala Palatului

21-22 decembrie
Edvin Marton şi European Royal Orchestra - Sala Palatului

23 decembrie
Tudor Gheorghe - Sala Palatului

(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici