Concertele lunii noiembrie în Bucureşti - Chris de Burgh, Sepultura, Jose Carreras şi SoNoRo

Oferta muzicală a lunii noiembrie în Bucureşti este variată, acoperind toate gusturile melomanilor, de la pop, prin Chris de Burgh şi Loredana, la muzică clasică, prin concertele din festivalul SoNoRo şi Jose Carreras, rock, prin veteranii de la Sepultura, şi jazz, cu Ibrahim Maalouf.

371 afișări
Imaginea articolului Concertele lunii noiembrie în Bucureşti - Chris de Burgh, Sepultura, Jose Carreras şi SoNoRo

Concertele lunii noiembrie în Bucureşti - Chris de Burgh, Sepultura, Jose Carreras şi SoNoRo

Cântăreţul Chris de Burgh, care a câştigat recunoaşterea internaţională odată cu lansarea piesei "Lady in Red", va susţine un concert, pe 19 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. "Don't Pay the Ferryman", "Spaceman", "High On Emotion", "Missing You", "So Beautiful" şi "Spanish Train" sunt doar câteva dintre hiturile pe care artistul le va interpreta la concertul de la Bucureşti.

Trupa braziliană Sepultura va sărbători 30 de ani de carieră printr-un concert care va avea loc la Arenele Romane din Bucureşti (într-un cort încălzit), pe 24 noiembrie. După show-ul de la Metalhead Meeting 2014, Sepultura a ales Bucureştiul drept una dintre destinaţiile turneului mondial "Sepultura - 30 years", datorită fanilor dedicaţi pe care îi are în România. Trupa reprezintă un nume important al thrash metalului, cu influenţe de hardcore punk şi industrial metal. Albume de succes precum "Arise" (1991), "Chaos A.D." (1993) şi "Roots" (1996) au intrat în cultura muzicală a oricărui iubitor al genului, iar piese precum "Roots, Bloody Roots", "Arise", "Refuse Resist", "Ratamahatta", "Territory" şi "Attitude" se regăsesc în playlistul oricărui fan al muzicii metal. Pentru concertul din 24 noiembrie, trupa Sepultura pregăteşte un setlist special care va conduce fanii prin toate albumele lansate din 1991 şi până în prezent.

De asemenea, pe 7 şi 8 noiembrie, Sala Palatului va deveni spaţiul plăsmuirii şi al fanteziei - Loredana susţine, pentru al patrulea an consecutiv, unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale toamnei: show-ul "Imaginarium".

José Carreras va susţine unul dintre ultimele sale concerte în România la complexul Romexpo din Bucureşti, pe 26 noiembrie. Împreună cu o orchestră simfonică, Carreras va oferi un concert alcătuit din melodii celebre ale perioadei "Belle Époque" şi din celebre arii de operă, operetă şi din musical. "Acestea sunt melodiile care m-au mişcat şi entuziasmat mereu când le-am ascultat. În aceste melodii sălăşluiesc pasiunea, emoţia, un sentiment în inima şi în sufletul meu pe care încerc să le redau prin vocea mea", a spus tenorul, care va susţine, un concert şi la Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, pe 29 noiembrie. Îi va încânta pe fani cu cunoscute piese, precum "La Donna e Mobile", "Nessun Dorma" şi multe altele.

Deschisă oficial pe 30 octombrie, sub titulatura "The Dreamers", cea de-a zecea ediţie a festivalului SoNoRo va continua în noiembrie la Bucureşti cu o serie de concerte, cu piese atent selectate, inspirate de tărâmul viselor şi al visurilor, şi titluri sugestive precum: "Journal of Dreams", "The Night Vision", "The Dreamers", "Il Sogno", "Spoken Dreams".

Tot la a zecea ediţie este şi Festivalul de Muzică Veche Bucureşti, unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România. Festivalul a debutat pe 20 octombrie şi se va încheia pe 28 noiembrie, printre artiştii invitaţi în 2015 aflându-se nume importante ale muzicii vechi europene, dar şi muzicieni români precum Raluca Enea (clavecin, Bucureşti), Nicolae Szekely (lăute, Hunedoara), Melinda Béres (vioară barocă, Cluj Napoca).

Lista principalelor concerte ale lunii noiembrie în Bucureşti:

2 noiembrie

Vioara lui George Enescu, cu violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail - Teatrelli (ora 19.00)

2 - 8 noiembrie

Festivalul Sonoro - lista concertelor pe sonoro.ro

3 noiembrie

Vioara lui George Enescu, cu violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail - Sala Radio (ora 19.00)

Tudor Gheorghe -Sala Palatului (ora 19.00)

4 noiembrie

Orchestra de Cameră Radio "Mozart 100%" - Sala Radio (19.00)

Ilinca Dumitrescu, recital de pian - Ateneul Român (ora 19.00)

5 noiembrie

Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu" - Ateneul Român (ora 19.00)

6 noiembrie

The Fresh: General Levy, Fraţii Grimme, Deeproots - TY Events Hall (ora 22.00)

Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu" - Ateneul Român (ora 19.00)

7 noiembrie

Ben Nicky, Simon O'Shine, Snatt & Vix - Swap (ora 23.00)

Loredana - Sala Palatului (ora 20.00)

8 noiembrie

Orchestra de muzică populară Radio şi prietenii - Sala Radio (ora 17.00)

Loredana - Sala Palatului (ora 20.00)

9 - 28 noiembrie

Festivalul de muzică veche Bucureşti - programul pe earlymusic.ro

12 noiembrie

Nikos Vertis - Sala Palatului (19.30)

14 noiembrie

Elevation - Sala ArCuB (20.00)

Summer in November, cu Robin and The Backstabbers, Travka, YellLow şi Silent Strike - TY Event Hall (ora 18.00)

Holograf - Sala Polivalentă (ora 19.00)

15 noiembrie

The Fresh: DJ Premier - TY Event Hall (ora 20.00)

17 noiembrie

Da capo ArCuB Chamber Music- ArCuB (19.30)

19 noiembrie

Ibrahim Maalouf la Jazz Night Out - Sala Radio (ora 20.00)

Chris de Burgh - Sala Palatului (ora 20.00)

20 noiembrie

Direcţia 5 şi Orchestra Simfonică Bucureşti - Sala Palatului (20.00)

Zdob şi Zdub - Arenele Romane (ora 19.00)

24 noiembrie

Arash - Sala Palatului

Sepultura - Arenele Romane (ora 19.00)

Cezar Ouatu - Cinema Patria (ora 19.00)

26 noiembrie

Tudor Gheorghe -Sala Palatului (ora 19.00)

Brad Mehldau Trio la Jazz Night Out -Sala Radio (ora 20.00)

Jose Carreras - Romexpo (ora 20.00)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici