Concertul de la Bucureşti al Cesariei Evora, amânat pentru luna decembrie

Show-ul pe care Cesaria Evora urma să îl susţină la Bucureşti în octombrie nu este anulat, ci amânat pentru luna decembrie, modificarea datei concertului fiind făcută în urma unor probleme de sănătate cu care se confruntă artista, informează organizatorii, Project Events.

241 afișări
Imaginea articolului Concertul de la Bucureşti al Cesariei Evora, amânat pentru luna decembrie

Concertul de la Bucureşti al Cesariei Evora, amânat pentru luna decembrie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit declaraţiilor medicilor, Cesaria Evora se simte mult mai bine, iar după câteva săptămâni de odihnă îşi va putea relua seria de concerte. Astfel, Cesaria Evora va reveni, potrivit organizatorilor, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, cel mai probabil, pe data de 7 decembrie. Această dată va fi însă confirmată de managementul artistei în maximum o săptămână.

"În numele managementului Cesariei Evora, cât şi al artistei, ne cerem scuze tuturor fanilor români care au achiziţionat sau urmează să achiziţioneze bilete, pentru toate inconvenientele apărute în urma acestor modificări de program şi vă promitem un spectacol unic în luna decembrie", spun organizatorii români.

Reprogramarea concertului nu aduce modificări în preţurile biletelor, acestea fiind următoarele: 300 de lei (categoria VIP), 250 de lei (categoria 1), 200 de lei (categoria 2), 150 de lei (categoria 3), 100 de lei (categoria 4).

Pentru cei ce îşi doresc să o asculte live pe Cesaria Evora, biletele vor fi repuse în vânzare imediat ce va fi confirmată noua dată a concertului şi vor putea fi achiziţionate de la Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald's), Librăriile Adevărul, Magazinele Diverta, Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Librăria Eminescu, Palatul Naţional al Copiilor, Staţia de Metrou Unirii 1. Cei care doresc să comande biletele online o vor putea face de pe biletoo.ro, BLT.ro, myticket.ro, bilete.ro şi ticketpoint.ro.

Cântăreaţa Cesaria Evora, în vârstă de 70 de ani, a anunţat, săptămâna trecută, la Paris, că îşi încheie cariera şi că nu va mai susţine concertele pe care le avea programate în săptămânile următoare, printre care se numără şi cele din România. "Cântăreaţa nu îşi va onora concertele pe care trebuia să le susţină în următoarele săptămâni", se preciza în comunicatul emis de Lusafrica.

Potrivit reprezentanţilor casei de discuri Lusafrica, "noile probleme de sănătate ale cântăreţei au apărut în urma mai multor intervenţii chirurgicale pe care aceasta le-a suportat în ultimii ani, printre care şi o operaţie pe cord deschis, în mai 2010". "Medicii care o îngrijesc la Paris i-au ordonat să îşi anuleze următorul turneu, iar Cesaria a luat decizia, în acord cu producătorul şi managerul ei, Jose da Silva, să îşi încheie definitiv cariera, renunţând la această viaţă itinerantă care a dus-o în toate cele patru colţuri ale lumii, după debutul ei din 1991 pe scena internaţională", se afirma în acelaşi comunicat.

Printre concertele pe care Cesaria Evora le avea programate în perioada următoare se numărau şi cele din România - la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Imediat după anunţul retragerii cântăreţei, organizatorii concertului din Bucureşti au declarat că posesorii de bilete la show-ul anulat din 5 octombrie au posibilitatea de a le schimba cu tichete reduse cu până la 70% la show-urile anunţate de Project Events pentru 2011 şi 2012 (Lord Of The Dance, Nana Mouskouri, Salvatore Adamo, Demis Roussos, "Spărgătorul de Nuci", Lara Fabian).

După o copilărie nefericită şi un început de carieră greoi, Cesaria Evora începe să fie recunoscută şi apreciată pe plan internaţional abia în 1988, odată cu lansarea primului său album "La Diva Aux Pieds Nus" şi primul său concert susţinut la Paris. Trei ani mai târziu, în 1991, artista înregistrează primul său album acustic, ce trezeşte interesul ziariştilor de specialitate, apărând astfel primul articol pozitiv în cotidianul francez Liberation. Acest articol avea să îi deschidă drumul spre inimile viitorilor fani care de-a lungul timpului au ovaţionat-o şi aplaudat-o la scenă deschisă pe tot mapamondul. Melodiile sale, printre care "Besame Mucho", "Sentimento" şi "Cabo Verde", au fost fredonate de milioane de oameni.

Cesaria Evora reuşeşte de fiecare dată să transmită publicului său nostalgie, eleganţă şi emoţie. Apreciată pe tot globul, "Diva desculţă" nu vrea să-şi uite rădăcinile şi sărăcia în care ea a trăit la începutul vieţii, motiv pentru care la fiecare concert ea cântă în picioarele goale, amintind lumii întregi că milioane de oameni trăiesc încă în mizerie şi sărăcie şi printre ei trăiesc multe diamante neşlefuite ce aşteaptă o şansa de a fi descoperite.

Cesaria Evora a vizitat România de câteva ori, pentru scurte perioade de timp, susţinând aici mai multe concerte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici