Concertul pe care trupa byron trebuia să îl susţină în Capitală a fost anulat

Concertul pe care trupa byron trebuia să îl susţină pe 25 aprilie, la Arenele Romane din Capitală, a fost anulat, "din motive ce nu ţin nici de trupă, nici de organizare", anunţă organizatorii printr-un comunicat remis MEDIAFAX.

167 afișări
Imaginea articolului Concertul pe care trupa byron trebuia să îl susţină în Capitală a fost anulat

Concertul pe care trupa byron trebuia să îl susţină în Capitală a fost anulat (Imagine: Mediafax Foto)

Pe de altă parte, trupa byron va susţine, sâmbătă, un concert de lansare a celui mai nou album al său, "30 seconds of fame/ 30 de secunde de faimă", la Palatul Copiilor din Bucureşti.

"Cei care au achiziţionat deja bilete pentru concertul de pe 25 aprilie, eveniment la care va concerta doar trupa Urma, şi vor să recupereze banii o pot face de la sediul Eventim", a declarat pentru MEDIAFAX Andra Vasile, responsabilă cu comunicarea din partea companiei Phoenix Entertainment, organizatoarea show-ului. Aceasta a adăugat că nu doreşte să dezvăluie motivele deciziei de anulare a spectacolului.

Contactat de MEDIAFAX, Codruţ Dumitrescu, managerul trupei byron, a declarat: "Este o conjunctură de business, iar decizia nu este deloc una subiectivă, ci obiectivă. Ne-am dat seama şi noi şi organizatorii că nu putem să ne ajutăm unii pe alţii".

byron este o trupă românească de alternative rock, avându-i în componenţa iniţială pe Dan Byron (voce, chitară acustică, flaut), Costin Oprea (chitară electrică), 6fingers (clape, chitară acustică, voce), Gyergyay Szabolcs (bass) şi Cristi Mateşan (tobe). Primul lor concert a avut loc pe 1 decembrie 2006, iar albumul de debut, "Forbidden Drama", a fost lansat în toamna lui 2007 după aproape un an de concerte prin ţară. Muzica de pe album este un amestec eclectic de art-rock şi alternativ, cu tuşe progresive şi clasice. Piesele sunt structurate în trei acte şi un epilog, ca într-o piesă de teatru, contribuind la conceptul albumului. Spre începutul lui 2008, basistul Gyergyay Szabolcs părăseşte trupa, alegând să se concentreze pe studiile universitare, iar în locul său soseşte la bass Jacob Glick.

După un turneu, o serie de concerte speciale şi o strategie neconvenţională de promovare, trupa lansează mult aşteptatul album secund "A Kind of Alchemy", în toamna lui 2009. Albumul marchează o evoluţie în sound-ul trupei, cu o instrumentaţie mai diversă şi influenţe variind de la blues la funk.

În ianuarie 2011 trupa îşi face debutul pe o scenă de teatru, în piesa "Nevestele vesele din Windsor", în regia lui Alexandru Tocilescu, un remake al spectacolului montat în 1978 şi interzis ulterior de cenzura comunistă. Spectacolul este readus la viaţă de acelaşi regizor şi beneficiază acum, pentru prima dată, de muzică live. Muzica a fost compusă de Nicu Alifantis pentru versiunea originală, iar acum este interpretată live pe scenă de acesta alături de trupa byron, într-un spectacol divers cu actori de top.

În februarie 2011 este lansat cel de-al treilea album. Intitulat "Perfect", după una din piese, albumul este o colecţie de 16 cântece româneşti cunoscute, reinterpretate de byron în versiuni adesea foarte diferite de cele originale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici