Concertul The Cat Empire la Bucureşti: INFORMAŢII utile pentru spectatori

Accesul la concertul pe care formaţia australiană The Cat Empire îl va susţine joi, la Arenele Romane din Bucureşti, va fi permis de la ora 18.00, informează organizatorii evenimentului, Emagic.

411 afișări
Imaginea articolului Concertul The Cat Empire la Bucureşti: INFORMAŢII utile pentru spectatori

Concertul The Cat Empire la Bucureşti: INFORMAŢII utile pentru spectatori

Primul concert la Bucureşti al trupei The Cat Empire va avea loc joi, iar în deschiderea show-ului vor cânta mai multe formaţii autohtone, care promit o seară plină de energie. Blazing Vibez Soundsystem, Basska şi Subcarpaţi completează aşadar programul serii de joi.

Porţile Arenelor Romane se vor deschide la ora 18.00, Blazing Vibez Soundsystem dând startul programului muzical în jurul orei 19.10. Pe scenă vor urca apoi Basska, de la ora 20.20, şi Subcarpaţi, de la ora 21.00, urmând ca The Cat Empire să-şi înceapă concertul puţin după ora 22.00.

Organizatorii evenimentului atenţionează că accesul cu sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle şi deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi şi mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanţuri, bagaje voluminoase, lasere, aparate foto profesionale şi aparate de înregistrare audio-video nu va fi permis.

De asemenea, spectatorii sunt rugaţi să folosească pelerine în caz că va ploua, accesul cu umbrele în spaţiul de eveniment fiind interzis. Pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele vor fi comercializate în baza unor jetoane care vor putea fi procurate de la punctele special amenajate în zona evenimentului. În cazul neutilizării lor pe durata concertului, acestea vor putea fi răscumpărate fie în aceeaşi seară, de la casieriile din incintă, până la ora 24.00, fie până pe 30 august, prin trimiterea unui e-mail la adresa office@eventjobs.ro.

Pentru accesul către Arenele Romane, publicul poate folosi atât aleile din Parcul Carol, cât şi strada Cuţitul de Argint. Organizatorii recomandă utilizarea mijloacelor de transport în comun, numărul locurilor de parcare amenajate în zonă fiind extrem de redus.

Totodată, nu este încurajată prezenţa copiilor la astfel de concerte din cauza sunetului foarte puternic, însă, dacă părinţii aleg să vină alături de cei mici, aceştia vor avea acces în zona de concert doar în baza unui bilet valid, indiferent de vârstă.

Ultimele bilete mai pot fi achiziţionate de pe www.myticket.ro, www.iabilet.ro, din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu şi casa de bilete a Sălii Palatului, precum şi din magazinele H20 Shop, Ollie Gang Shop şi Corner Shop. Acestea sunt disponibile la două categorii de preţ, respectiv 80 de lei şi 130 de lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă. În limita disponibilităţii, biletele vor putea fi achiziţionate în seara evenimentului şi de la casa de bilete amenajată la intrarea în zona de concert.

De asemenea, abonamentele achiziţionate pentru festivalul B'estfest Summer Camp 2014, care a fost anulat, îşi păstrează valabilitatea şi pentru acest eveniment, însă trebuie preschimbate în bilete.

Trupa The Cat Empire a fost înfiinţată în Australia, în anul 1999, fiind formată în prezent din Ollie McGill (clape şi backing vocals), Ryan Monro (bas şi backing vocals), Felix Riebl (percuţie şi vocal), Harry James Angus (trompetă şi vocal), Will Hull-Brown (tobe) şi Jamshid "Jumps" Khadiwhala (turntables, percuţie). Muzica lor a fost descrisă ca un melanj ingenios de jazz, funk şi rock, cu puternice influenţe latino, reggae, ska şi dub, trupa fiind recunoscută pentru atitudinea militantă faţă de spargerea barierelor muzicale, geografice şi lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului şi consumerismului, intoleranţei şi a războiului şi, totodată, promovarea diversităţii culturale şi a unei vieţi simple, lipsite de griji.

După o serie de apariţii la festivaluri celebre, cum ar fi cele de la Melbourne şi Edinburgh, australienii au debutat, în 2001, cu albumul "The Cat Empire". Cel de-al doilea material discografic, "Two Shoes" (2005), a intrat direct pe prima poziţie în clasamentele muzicale, revista Allmusic descriindu-l ca fiind un mix "nemaipomenit şi isteţ" între alt-rock, hip-hop, reggae, ska şi latin jazz. La sfârşitul anului 2005, "Two Shoes" a obţinut primul disc de platină, în timp ce "The Cat Empire" avea deja două.

În următorii ani, trupa a lansat alte două materiale discografice, "Cities: The Cat Empire Project" (2006) şi "So Many Nights" (2007), trecându-şi, totodată, în palmares premiul pentru cel mai bun album (ARIA Music Awards), un turneu mondial ce a cuprins Asia, America şi Europa, precum şi o apariţie la celebrul festival Glastonbury.

Albumul "Cinema" a fost lansat în iunie 2010 şi a marcat o nouă etapă în evoluţia trupei. Dacă, până la acel moment, The Cat Empire a experimentat diferite stiluri, de la reggae la salsa, de la jazz la hip-hop, "Cinema" a adus trupei o nouă voce, unică şi personală, oferită de suma tuturor experienţelor şi experimentelor muzicale de până la acel moment. "Steal The Light", cel mai recent album al australienilor, a fost lansat în anul 2013.

Celebri pentru show-urile lor energice, în care improvizaţia este prezentă, australienii de la The Cat Empire au la activ peste 800 de concerte şi apariţii în line up-urile unor festivaluri precum Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), V Festival (UK), Bonnaroo (US) şi Montreal Jazz Festival.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici