CONDAMNATĂ la închisoare, după ce şi-a dat jos hijabul în public. Femeia a renunţat la voalul islamic în "Miercurea Albă"

O femeie din Iran, a fost condamnată la doi ani de închisoare, pentru că şi-a dat jos hijabul în public. Acţiunea reprezintă un semn de protest împotriva purtării obligatorii a voalului islamic, informează metro.co.uk.

3491 afișări
Imaginea articolului CONDAMNATĂ la închisoare, după ce şi-a dat jos hijabul în public. Femeia a renunţat la voalul islamic în "Miercurea Albă"

CONDAMNATĂ la închisoare, după ce a renunţat la hijab în public. Femeia a renunţat la voalul islamic în “Miercurea Albă”

Femeia, numele căreia nu a fost dezvăluit, şi-a dat jos voalul în public, în decembrie anul trecut. Presa străină scrie că activista a renunţat la hijab în capitala Iranului, Teheran.

După acţiunea acesteia, mai multe femei i-au urmat exemplu. La începutul acestui an, autorităţile din Iran au reţinut 29 de femei, pentru că şi-au dat jos acest obiect vestimentar în cadrul campaniei anti-hijab, numită “Miercurea Albă”.

Forţele de ordine locale susţin că această campanie are rolul de a încuraja femeile să-şi dea jos voalul în zilele de miercuri.

În mod normal, în Iran, femeile care nu poartă hijabul în public primesc o pedeapsă de până la două luni de închisoare şi sunt amendate cu suma de 25 de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici