Coproducţia românească "The Sisters Brothers", marea câştigătoare la gala premiilor Lumière 2019

Coproducţia românească "The Sisters Brothers", de Jacques Audiard, a fost marea câştigătoare la ediţia de anul acesta a galei Lumière - echivalentul francez al Globurilor de Aur -, unde a obţinut trei premii, printre care pentru cel mai bun film, potrivit The Hollywood Reporter.

1294 afișări
Imaginea articolului Coproducţia românească "The Sisters Brothers", marea câştigătoare la gala premiilor Lumière 2019

Coproducţia românească "The Sisters Brothers", marea câştigătoare la gala premiilor Lumière 2019

"The Sisters Brothers", un film turnat parţial în România şi coprodus de Cristian Mungiu, a mai primit premii Lumière pentru cel mai bun regizor şi cea mai bună imagine (Benoit Debie). Debutul în limba engleză al regizorului francez Jacques Audiard, un western comic noir în care joacă Jake Gyllenhaal şi Joaquin Phoenix, a fost premiat anul trecut, printre altele, cu Leul de Argint pentru regie la Festivalul de la Veneţia.

La cea de-a 24-a gală Lumière, care a avut loc luni seară, la Paris, premiul pentru cel mai bun film străin a fost acordat producţiei Netflix "Girl", de belgianul Lukas Dhont.

De asemenea, Alex Lutz a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din "Guy", povestea unui star pop îmbătrânit care îşi analizează zilele de glorie. Filmul, scris şi regizat de Lutz, a mai primit premiul Lumière pentru cea mai bună muzică, creată de Vincent Blanchard şi Romain Greffe.

Pentru rolul din "In Safe Hands", Elodie Bouchez a primit premiul pentru cea mai bună actriţă.

Totodată, Xavier Legrand a primit premiul pentru debut în lungmetraj, pentru "Custody", o dramă despre divorţ care i-a adus un Leu de Argint la Veneţia anul trecut.

Premiul pentru cel mai bun scenariu l-au primit Pierre Salvadori, Benoît Graffin şi Benjamin Charbit, pentru "The Trouble With You", trofeul pentru cel mai bun documentar, "Samouni Road", de Stefano Savona, iar "Dilili in Paris", de Michel Ocelot, a fost desemnată cea mai bună animaţie.

Premiile Lumière sunt acordate în urma votului jurnaliştilor internaţionali din Paris şi sunt considerate echivalentul francez al trofeelor Globul de Aur.

Totodată, ceremonia de decernare a trofeelor Lumière marchează începutul "sezonului" de premii pentru cinema în Franţa, care va culmina cu gala César, ce va avea loc anul acesta pe 22 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici