Crăciun nazist: Cum petrecea Adolf Hitler Crăciunul în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial - FOTO

Câteva imagini inedite, în care Adolf Hitler apare la o petrecere de Crăciun în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, au fost făcute publice.

20126 afișări
Imaginea articolului Crăciun nazist: Cum petrecea Adolf Hitler Crăciunul în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial - FOTO

Adolf Hitler (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fotografiile în care apare Hitler au fost făcute la o petrecere nazistă de Crăciun în 1941, scrie dailymail.co.uk.

Liderul nazist apare stând la masă alături de subalterni, printre care se afla şi Heinrich Himmler, comandantul poliţiei secrete naziste. Alături de Himmler, Hitler a condus operaţiunea de exterminare a evreilor, homosexualilor şi a altor grupuri sociale pe care cei doi le considerau inacceptabile.

VEZI IMAGINILE CU HITLER LA MASA DE CRĂCIUN

Liderul nazist apare într-o fotografie de la petrecere cu mâinile strânse sub bărbie, în timp ce un imens brad de Crăciun apare în spatele său.

Petrecerea a avut loc pe 18 decembrie 1941 la Munchen, iar fotografiile au fost realizate de Hugo Jaeger, unul dintre fotografii personali ai lui Hitler.

Adolf Hitler se face vinovat de exterminarea a peste şase milioane de evrei în timpul Holocaustului din Al Doilea Război Mondial, între anii 1939 şi 1945, această conflagraţie mondială făcând peste 17 milioane de victime în rândul civililor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici