Creatorul de modă Jean-Paul Gaultier prezintă la Londra spectacolul biografic “Fashion Freak Show”

Creatorul de modă Jean-Paul Gaultier prezintă la Londra spectacolul biografic “Fashion Freak Show”, montarea dedicată carierei sale fiind realizată pentru cabaretul parizian Folies Bergere, anunţă Reuters.

95 afișări
Imaginea articolului Creatorul de modă Jean-Paul Gaultier prezintă la Londra spectacolul biografic “Fashion Freak Show”

Creatorul de modă Jean-Paul Gaultier prezintă la Londra spectacolul biografic “Fashion Freak Show”

“Fashion Freak Show” surprinde momente care ţin de primele schiţe realizate de Gaultier în copilărie dar şi secvenţe legate de scena haute couture pariziană.

Timp de două ore, actori, dansatori şi alte tipuri de artişti redau momente din cei aproape 50 de ani petrecuţi de Gaultier în lumea modei.

Montarea este atât spectacol de revistă cât şi prezentare de modă, incluzând cele mai recente creaţii semnate de Gaultier. Pe scenă sunt prezentate şi lucrările mai vechi ale creatorului francez, inclusiv aluzii la aspectul marinăresc al tricourilor pe care le purta acesta cândva ca şi celebrul sutien purtat de Madonna în timpul turneului ”Blonde Ambition”, din anii '90.

Despre ce şi-ar dori să reţină publicul din spectacolul său, Gaultier a afirmat: “să aprecieze diferitele tipuri de frumuseţe, oamenii sunt diferiţi. Suntem o lume alcătuită din persoane diferite şi fiecare dintre noi este înzestrat cu frumuseţe. Trebuie să o vezi”, a declarat creatorul de modă pentru Reuters.

Întrebat pe cine şi-ar dori să îmbrace, francezul a răspuns fără să ezite: “Pe regina Elizabeth, desigur, dar ştiu că e imposibil... De fapt cred că e vorba despre oamenii cărora le place ce fac. Pe ei îmi place să îi îmbrac”.

“Fashion Freak Show” rămâne la Southbank Centre din Londra până pe 2 august.

Jean-Paul Gaultier, unul dintre cei mai importanţi creatori care activează în industria de modă franceză, a deschis afacerea care îi poartă numele la începutul anilor 1980.

Gaultier, născut pe 24 aprilie 1952, în oraşul francez Arcueil, nu a luat niciodată lecţii de design vestimentar, dar a început să trimită schiţe mai multor creatori faimoşi încă de la o vârstă fragedă. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui şi l-a angajat ca asistent personal în anul 1970. Ulterior, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel, în 1971, şi cu Jean Patou, în anul următor.

Jean-Paul Gaultier şi-a lansat prima colecţie individuală în anul 1976, iar creaţiile extravagante purtau amprenta anilor '80, fiind considerat de altfel, mult timp, "băiatul rău" din moda franceză. Jean-Paul Gaultier a creat, printre altele, costume pentru Madonna, Marilyn Manson, Kylie Minogue, dar şi pentru filmul "Al cincilea element", regizat de Luc Besson. Gaultier este cunoscut şi pentru o celebră linie de parfumuri. În anul 1993 a fost lansat primul său parfum, intitulat Classique, iar parfumul Le Male a ajuns să fie nr. 1 în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici