Creatorul personajului Batman, recompensat postum cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood - VIDEO

Bob Kane, creatorul personajului Batman din revistele de benzi desenate americane, a primit postum o stea pe Walk of Fame din Los Angeles, informează Reuters.

213 afișări
Imaginea articolului Creatorul personajului Batman, recompensat postum cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood - VIDEO

Creatorul personajului Batman, recompensat postum cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Steaua dedicată lui Bob Kane - a 2.562-a de pe Walk of Fame din Hollywood - a fost dezvelită miercuri, cu trei zile înainte de centenarul naşterii renumitului desenator şi ilustrator american.

Cineastul Zack Snyder, regizorul filmului "Batman v Superman: Dawn of Justice", ce va fi lansat pe 25 martie 2016, a fost prezent la ceremonie şi a ţinut să-i aducă un omagiu lui Bob Kane.

"Batman, spre deosebire de Superman sau Wonder Woman sau Flash, este un personaj fără puteri, este un om obişnuit. Cu toţii avem un erou în noi înşine, în fiecare zi, iar acesta este Batman", a spus regizorul american.

Batman este un super-erou creat de editura de benzi desenate DC Comics. Personajul a fost creat de ilustratorul şi artistul grafician Bob Kane şi scenaristul Bill Finger şi a apărut pentru prima dată în numărul "Detective Comics 27", publicat în mai 1939. Iniţial denumit "The Bat-Man", personajul este cunoscut şi sub denumirile "The Caped Crusader" ("Cruciatul cu pelerină"), "The Dark Knight" ("Cavalerul întunecat") şi "The World's Greatest Detective" ("Cel mai mare detectiv din lume").

Batman reprezintă identitatea secretă a lui Bruce Wayne, un miliardar american, industriaş şi filantrop. După ce a fost martor la asasinarea părinţilor săi în copilărie, Batman a jurat să se răzbune pe asasini şi să facă dreptate în lume. El operează în oraşul fictiv Gotham şi este sprijinit de o serie de personaje secundare precum partenerul său din lupta contra infracţionalităţii Robin, majordomul său Alfred Pennyworth, inspectorul de poliţie Jim Gordon şi, ocazional, eroina Batgirl.

Devenit o veritabilă legendă în cultura populară americană, Batman a devenit protagonistul unor producţii variate din industria de divertisment, apărând în filme, seriale de televiziune şi jocuri video, dar şi pe numeroase jucării comercializate în lumea întreagă. Personajul său a fost interpretat de-a lungul anilor în numeroase filme care i-au avut în rolurile principale pe actorii Lewis Wilson, Robert Lowery, Adam West, Michael Keaton, Kevin Conroy, Val Kilmer, George Clooney şi Christian Bale. Un nou lungmetraj dedicat acestui personaj va fi lansat în curând pe marile ecrane şi îl va avea în rolul principal pe Ben Affleck.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici