Cristi Minculescu: Am plecat definitiv în Germania

Cântăreţul Cristi Minculescu a declarat la un post de radio că s-a mutat definitiv în Germania, precizând că va reveni în România, împreună cu noua sa trupă, Lotus, în măsura în care va fi solicitat.

1056 afișări
Imaginea articolului Cristi Minculescu: Am plecat definitiv în Germania

Cristi Minculescu: Am plecat definitiv în Germania

Cristian Hrubaru l-a avut luni invitat în studioul Rock FM pe fostul solist al Iris, Cristi Minculescu. Artistul le-a povestit în direct ascultătorilor despre planurile pe care le are cu nou-înfiinţata trupă Lotus şi a declarat că s-a stabilit definitiv în Germania.

"Lotus e o floare de apă. Trei culori: alb, galben, roşu, cu irizări uneori. Sper să ţină cât mai mult", a spus Cristi Minculescu.

Colegii din noua trupă "sunt foarte buni instrumentişti, sunt toţi profesori de muzică". "Eu sunt singurul român. Ar fi trebui să ne numim Europa, dar ne-au luat-o suedezii aceia înainte. Asta pentru că fata este portugheză naturalizată, basistul e ucrainean naturalizat şi bateristul e italian naturalizat. Singurul german-german este chitaristul", a spus Minculescu.

El a dezvăluit şi ce planuri are formaţia anul viitor: "Teoretic, se anunţă vremuri frumoase. Sperăm să se şi materializeze. Piese noi sunt vreo şapte, în engleză, bineînţeles".

"Vreau să lămuresc o confuzie care se face. Eu sunt definitiv acolo, nu temporar, în Germania. Am plecat deja şi, în măsura în care voi fi solicitat aici - şi separat, şi cu Lotus -, voi veni cu mare plăcere. Dar baza e acolo, în Germania", a declarat Minculescu.

Artistul a vorbit despre turneul unplugged pe care îl va face în România şi despre piesele pe care le va cânta. "Piesele au fost alese în funcţie de simpatiile mele din rock-ul mondial. M-am bucurat mult pentru că am cam fost gând la gând cu bucurie cu Judy, chitaristul", a afirmat acesta.

"Trebuie definitivate piesele noi pe care le aveau deja. Am participat şi eu la trei, care au apărut ulterior. E una foarte frumoasă, a basistului, se cheamă 'Kingdom of Dreams'. E cu violoncel, cu harpă", a mai spus el.

Cristi Minculescu a mai spus că noul album al trupei Lotus va fi făcut fără grabă. "Eu nu mai sunt acum sub presiunea niciunui obiectiv. Ştii cum se spune: lucrurile mici fac lucrurile mari sau Dumnezeu stă şi în detalii. Trebuie să fii foarte atent la o chestie care rămâne posterităţii. Numai că aici am noroc cu rigurozitatea şi cu profesionalismul lor desăvârşit", a spus Minculescu, vorbind despre colegii din noua trupă.

Întrebat dacă va mai cânta piese din repertoriul Iris, Minculescu a spus: "Poate, în virtutea a ceea ce a fost. De ce nu? Dar nu vreau să mă leg foarte mult de ce a fost. Sigur, a fost o etapă foarte importantă din viaţa mea şi aş vrea să lămuresc că meciul nu a fost cu băieţii, ci pe mine m-a învins realitatea românească şi aşa-zisul showbiz, care, de fapt, nu există".

El a mai spus că împreună cu noua sa trupă are deja propuneri interesante. "Avem o propunere pentru a deschide concertele Uriah Heep din Germania, din aprilie până în august. Sunt nişte vorbe, sunt propuneri. Discutăm cu managementul lor", a mai spus Cristi Minculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici