Cristi Minculescu va cânta împreună cu Nuţu Olteanu, fondatorul Iris

Cristi Minculescu a început să colaboreze din nou cu Nuţu Olteanu, fondatorul Iris, cei doi urmând să susţină în curând şi concerte pe scenele din România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Fundaţia Culturală Phoenix.

713 afișări
Imaginea articolului Cristi Minculescu va cânta împreună cu Nuţu Olteanu, fondatorul Iris

Cristi Minculescu (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Ideea reapropierii de Nuţu Olteanu s-a materializat la insistenţele Fundaţiei Phoenix, care îl reprezintă pe Cristi Minculescu, se spune în comunicat.

Fondator al trupei Iris (alături de Emil Lechinteanu şi Nelu Dumitrescu), compozitor al primelor succese ale grupului şi chitarist solo în anii '80, Nuţu Olteanu s-a stabilit în Suedia la începutul anilor '90, urmându-şi cariera de instrumentist, solist vocal şi profesor de muzică.

Sporadic, a avut apariţii şi pe scenele din România, de cele mai multe ori ca "guest musician" alături de alţi foşti colegi - Holograf.

Potrivit comunicatului, Nuţu Olteanu s-a alăturat noului proiect al lui Cristi Minculescu "cu inima deschisă". La noul proiect vor participa şi doi muzicieni suedezi cu care Nuţu Olteanu colaborează în mod constant: Anders Diephuis şi Ken Sundberg.

"La fel de entuziast, Cristi a luat avionul de la Munchen la Stokholm şi s-au pus cu toţii pe repetiţii, ca în cele mai bune vremuri. Rezultatul îl va vedea şi auzi şi publicul din România în primele apariţii în concert, care vor fi anunţate în curând", se mai spune în comunicat.

Repertoriul va reuni "piese antologice din patrimoniul Iris, dar şi două compoziţii noi", alături de "câteva preluări omagiale din istoria muzicii mondiale".

În toamna anului trecut, Cristi Minculescu a anunţat că părăseşte definitiv trupa Iris. Minculescu s-a stabilit în Germania, la Regensburg, împreună cu familia, şi a comunicat public că este vorba de o hotărâre definitivă, dar că el rămâne deschis oricăror colaborări artistice şi că va reveni în România ori de câte ori va fi solicitat să susţină concerte.

În Germania a fondat o nouă trupă, numită Lotus, alcătuită din muzicieni de diverse naţionalităţi, dar rezidenţi cu toţii în acelaşi oraş, Regensburg. Împreună cu Lotus sau doar cu chitaristul Judy Seutter a susţinut un număr de peste 10 concerte în România şi altele în Germania, ţara unde îşi continuă activitatea muzicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici